Minerii cer din nou reducerea vârstei de pensionare și plăți compensatorii

Problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia au fost puse în discuție, din nou, însă de această dată în prezența premierului României, Ludovic Orban. Întâlnirea a avut loc la Prefectura Gorj, iar sindicaliștii din cadrul companiei energetice și-au spus doleanțele și au cerut explicații. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că toți sindicaliștii au vrut să afle ce se va întâmpla cu personalul din cariere.

”Întâlnirea a fost atât cu sindicatele Complexului Energetic Oltenia, cât și cu administrația. S-a discutat inclusiv pe programul de restructurare, a fost o prezentare făcută de către directorat, dar și solicitări în ceea ce privește schimbarea de legislație pentru a trece această etapă destul de dificilă pentru companie. Noi, sindicatele, am vrut să aflăm ce se întâmplă cu numărul de personal care va fi diminuat în viitor. Ne dorim ca acești oameni să iasă la pensie pe cale naturală din sistem, fără să fie afectat vreun loc de muncă”, a spus Gabriel Căldărușe.

Sindicalistul a mai spus și faptul că a fost pusă pe tapet și vârsta de pensionare a salariaților din CEO. ”Am solicitat ca oamenii care beneficiază de grupa a 2-a de muncă să beneficieze și de acum încolo de o vârstă de ieșire la penise, fiind vorba de 55 de ani. Am mai cerut și activarea ordonanței 36 care prevede anumite măsuri compensatorii”, a mai afirmat Căldărușe.

Premierul ar fi promis un plan de salvare pentru CE Oltenia, promițând că această companie nu va muri: ”Este acel plan de salvare, program de restructurare care săptămâna viitoare va fi înaintat Guvernului României, iar în perioada următoare să plece spre aprobarea Comisiei Europene. Din prezentările făcute, am putea spune că din punct de vedere al capacității Complexului Energetic Oltenia lucrurile ar sta mai bine. Ceea ce ne interesează cel mai mult pe noi este legat de locurile de muncă și veniturile salariaților pe care îi reprezentăm”, spune sindicalistul.

Compania energetică are aproximativ 12.000 de angajați care așteaptă cu sufletul la gură soluții de salvare.

Vizualizări: 9,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: