Ruşeţ nu poate să-i spună NU lui Ciurel

Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţia cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia, a povestit cum a trecut din barca sindicatelor în cea a administraţiei. Ruşeţ spune că a acceptat postul de şef pentru că era salariul mai mare şi că a fost de acord să fie membru în comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă pentru că nu l-a putut refuza pe Laurenţiu Ciurel, directorul companiei. Ruşeţ a prezentat discuţia ca fiind una în care ar fi avut două variante: demisia sau în participarea în comisie.

Ion Ruşeţ, până acum două-trei luni sindicalist, acum şef în CEO, este membru în comisia de negociere încercând să obţină un angajament favorabil administraţiei şi nu salariaţilor. El a participat la o emisiune TV unde a făcut o serie de declaraţii referitoare la foştii colegi de sindicat, dar per ansamblu Ruşeţ a încercat să transmită cât este de frumos, deştept, etc.

Cel mai cel

Ruşeţ a început prin a spune că şi-a dorit să creeze un sindicat majoritar în CE Oltenia, dar uită să spună că nu a reuşit din motive de incompetenţă juridică, deşi a avut tot sprijinul administraţiei. Apoi el a sugerat că a fost o persoană incomodă pentru PSD, confirmând totodată implicarea masivă a partidului lui Victor Ponta în sindicate. „Erau oameni de la PSD care spuneau, domnule, e Ruşeţ la sindicate, fost senator PDL, avem o problemă“. A criticat şi inconsecvenţa unor colegi sindicalişti, care în primul tur au trimis acorduri pro Ponta, iar în turul doi s-au dat la o parte. „Aceiaşi colegi care în turul întâi aveau aşteptări, un avânt revoluţionar, în turul doi au considerat Consiliul Judeţean toaletă publică“, a spus Ruşeţ, referindu-se la sindicalistul Nelu Roşca. Prins de jurnalişti la uşa lui Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean, Nelu Roşca a spus că venise la WC.

Mai departe, pentru a sublinia importanţa sa în mişcarea sindicală, Ruşeţ a spus la emisiunea TV că, dacă declara război sindicatelor, se lăsa cu sânge pe pereţi. În realitate, el a fost nevoit să plece pentru că ceea ce l-a ajutat să fie nr.1 în sindicate - relaţia cu administraţia - s-a întors împotriva lui şi nu a mai fost dorit. „Când observi că o grupare nu te mai doreşte, ce faci? Pleci. Ori declari război şi curge sânge pe pereţi, dar consecinţele erau dezastruoase. Dacă aş fi purtat un război era un dezastru pentru mişcarea sindicală“.

„Nu puteam să rămân şomer“

Dar, când a venit vorba de bani lucrurile s-au schimbat, spune Ruşeţ. „Am evitat şi o situaţie extrem de neplăcută, pentru mine personal, situaţia de a rămâne cu un serviciu care să-mi asigure un salariu care nu era îndestulător pentru mine şi dacă a apărut această ofertă nu am avut de ales. A fost o situaţie în care nu aveam de ales. Nu puteam să rămân şomer. (..) Pentru a trece la administraţie nu aceasta este prima ofertă, au mai fost oferte“, a mai spus Ruşeţ.

Declaraţia absolut îngrijorătoare este cea referitoare la discuţia pe care a avut-o cu Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, care l-a determinat să accepte să intre în comisia de negociere împotriva foştilor colegi de la sindicat. „Am fost chemat de directorul companiei şi am fost întrebat: este vreo problemă dacă înlocuiţi un membru al comisiei de negociere? Sunt angajatul unei companii şi am fost întrebat de directorul general executiv. Oricine avea două posibilităţi: nu pot, şi-mi prezint demisia, ceea ce nu era un motiv temeinic, sau nu e nicio problemă. Nu puteam să spun NU“, a declarat acesta, sugerând că orice-ţi cere şeful CE Oltenia trebuie să accepţi. Dar, nu s-a oprit aici. „Pe de altă parte, să fiu corect, ştiţi, un ochi râde unul plânge. Există această stare de spirit“, mai spune Ruşeţ.

IRONII

În piaţă minerii l-au numit pe Ruşeţ trădător. „Nu am înţeles de ce strigau Jos Ruşeţ. Ce însemna, să fiu în piaţă? Dacă aş fi fost în sediul SDM, sigur coboram în piaţă“, a spus acesta.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: