Ruşeţ: Poate cerem şi majorări salariale la negocieri

Ion Ruşeţ, desemnat prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers, a declarat că la acest moment nu ştie ce va cere pentru membri pe care susţine că îi are la negocierile cu administraţia CE Oltenia. El a declarat la un post local de radio că acum inventariază problemele apărute în aplicarea Contractului Colectiv de Muncă (!) şi că s-ar putea să ceară şi măriri salariale.

În realitate, spun surse, în sânul sindicatelor afiliate la Federaţia Univers nu se discută despre strategia şi solicitările cu care apar în faţa administraţiei CE Oltenia, ci mai degrabă cine vor fi cei care vor face parte din comisia de negociere. Surse din rândul sindicaliştilor spun că administraţia doreşte să-şi impună în comisie persoane care să voteze fără să comenteze.

Ruşeţ a uitat de problemele salariaţilor

Ion Ruşeţ a menţionat că la finalul acestei luni ar putea începe negocierile. În data de 15 mai bugetul de venituri şi cheltuieli va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Până în acest moment, sindicaliştii nu ştiu ce previziuni au făcut cei din conducerea companiei, deşi ar fi trebuit să fie consultaţi în privinţa banilor privind munca vie. Pentru unii, surprinzătoare a fost declaraţia lui Ion Ruşeţ potrivit căreia acum ia act de problemele care au apărut în executarea actualului CCM. „Cel mai probabil la finalul acestei luni vom demara procesul de negociere. Acum suntem într-o etapă în care luăm act de solicitările sindicatelor din structura noastră, de problemele care au apărut în cursul executării contractului până în momentul de faţă“, a declarat Ruşeţ, care de mai multe luni se poartă, într-adevăr, de parcă nu ar şti ce se întâmplă în companie.

Ruşeţ a spus că nu ştie care vor fi priorităţile sindicatelor pe care le coordonează. „Sunt multe probleme pe care le vom pune, poate şi majorarea salariilor. Sigur vom discuta despre cota de combustibil, cărbune, dar acum eu personal nu sunt în măsură să spun care sunt priorităţile noastre la negociere pentru că totul depinde de consultările pe care va trebui să le am în 5-10 zile cu toţi responsabilii de la nivelul CE Oltenia afiliaţi la Federaţia Univers“, a adăugat Ruşeţ.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: