Ruşeţ şi Mitrescu se contrazic în privinţa biletelor de odihnă

Unii hăis, alţii cea! Unii sindicalişti cer, cot la cot cu administraţia, reluarea licitaţiei pentru biletele de odihnă, iar alţii sunt împotrivă. Înainte de Comisia Paritară, liderul Ion Ruşeţ a declarat că sindicatele din minerit şi energie cer reluarea procedurilor pentru licitarea serviciilor de acordare a biletelor de odihnă şi tratament pentru aproape 19 mii de angajaţi ai CE Oltenia. După terminarea şedinţei, un alt lider, Constantin Mitrescu, a declarat nemulţumit că s-a decis reluarea licitaţiei, deşi sindicatele au susţinut ca angajaţii să-şi procure singuri biletele. În ritmul acesta, minerii şi energeticienii doar vor visa la vacanţă. 

Membrii Comisiei Paritare s-au întrunit ieri în şedinţă extraordinară. Motivul, anularea licitaţiei pentru biletele de odihnă şi tratament. Niciuna dintre cele 12 agenţii înscrise la licitaţie nu a respectat caietul de sarcini. De asemenea, sindicatele trebuie să se pună de acord cu ce se întâmplă cu salariaţii care se află acum în concediu în ţară sau străinătate şi cum le vor fi decontate costurile. „Noi dorim reluarea procedurii cât mai rapid cu putinţă. Oamenii au aşteptat foarte mult, există nemulţumire în rândul lucrătorului. În şedinţa de marţi s-au distribuit pentru fiecare sucursală sumele aferente suportate pentru biletele de odihnă şi tratament. Dorim o procedură transparentă, să nu fie litigioasă şi care să nu planeze asupra ei suspiciuni pentru chestiuni care sunt la limita legii. În opinia noastră este necesară şi obligatorie o altă licitaţie“, a declarat Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME.

Acesta crede că dacă se va merge pe ideea ca fiecare angajat să-şi ia singur bilet, foarte puţini oameni îşi vor permite să achiziţioneze biletul, să-l plătească şi să primească de la CEO 65% din contravaloarea lui. „Am avut şi această propunere luată în calcul, dar oare lucrătorii au toţi banii să cumpere bilet? Lucrătorul face o plată anticipată, nu şi-o pot permite toţi lucrătorii“, spunea Ruşeţ.

La prima licitaţie s-a înscris inclusiv firma sindicatelor, dar Ruşeţ spunea că nu ştie dacă, la cea de-a doua licitaţie, această agenţie se va mai înscrie. „Nu cunosc, nu sunt în măsură să vă dau aceste detalii. La prima licitaţie ştiţi că a fost eliminată, nu a avut documentaţia completă. Caietul de sarcini a fost aprobat în Comisia paritară, deci nu a fost un interes al nostru. Nu, dimpotrivă, şi am demonstrat că regulile trebuie respectate indiferent de cine intră în joc“, a mai spus prim-vicele FNME.

NEMULŢUMIRE

Ion Ruşeţ a fost pe aceeaşi lungime de undă cu administraţia, dar fără a fi în acord cu propriul sindicat. Constantin Mitrescu a spus că sindicatele au susţinut varianta ca fiecare sindicalist să meargă pe cont propriu şi a fost nemulţumit de decizia administraţiei privind reluarea licitaţiei.

LICITAŢIE TICHETE

Ion Ruşeţ a declarat că, pentru achiziţionarea tichetelor cadou, legea prevede că firma este selectată de comun acord cu sindicatele şi administraţia. „În momentul de faţă nu există un acord, sau există dezacorduri evidente. Interesul nostru e să fie selectată o firmă care are contracte pentru tichete cadou, nu de masă, cu un lanţ de magazine din Mehedinţi, Gorj şi Berbeşti“, a explicat Ruşeţ.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: