Ruşeţ: Vă dau un exemplu de parşivism

Liderul de sindicat Ion Ruşeţ a confirmat că reorganizarea TESA de la CE Oltenia nu este transparentă, fiind destule situaţii nedrepte, dar ridică din umeri şi spune că nu are ce să facă. El a mai declarat că directorii din minerit şi  energie sunt parşivi pentru că le spun salariaţilor că nu au legătură cu reorganizarea şi mutarea lor pe alte posturi.

Ion Ruşeţ a declarat că a prezentat administraţiei câteva cazuri concrete ale unor salariaţi ce au fost mutaţi, în mod abuziv, pe alte posturi. Ruşeţ mai spune că el nu poate lua măsuri, dar va încerca să-şi ajute membri de sindicat. „Eu nu pot să iau măsuri, dar pot să vă informez pe dvs. că la ultima întâlnire cu administraţia am prezentat aceste situaţii punctuale. Şi am cerut ca liderii de sindicat de la fiecare subunitate să meargă la domnul Daniel Antonie şi să prezinte punctual cazurile pe care le au în vedere. Sunt colegi care se află în situaţii dureroase, dar nu sunt membri de sindicat. Aici avem porţile închise. Nu-i pot ajuta pentru că nu sunt membrii noştri de sindicat. Din păcate datorită lipsei de transparenţă a acestui proces nu ne putem implica“, a explicat acesta.

Ruşeţ nu a menţionat însă câţi din membri de sindicat a ajutat. „Faptul că unui şef de carieră nu i s-a găsit decât poziţia de inginer nivelul 3, un şef de carieră care a trecut nişte etape, în condiţiile în care profesional nu i se reproşează nimic, e o problemă“, a mai spus Ruşeţ. Acesta a adăugat că directorii de la subunităţi le spun angajaţilor că nu ştiu nimic despre această reorganizare, dar de fapt ei sunt cei care au decizia. „Vă dau un exemplu de parşivism. Directorii de subunităţi, când vin acele acte adiţionale, cheamă salariaţii şi spun: bă, nu am ce face, semnează, nu e de la mine, e de la Resurse Umane, de la Ciurel. Când nu s-a făcut nimic fără directorul de subunităţi. El a venit cu propuneri, nu s-au făcut permutări fără el“, a mai declarat Ruşeţ, fiind nemulţumit şi de faptul că directorii din cariere nu au respectat ordinul conducerii companiei de a sta la discuţii cu sindicatele.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: