S-a dat drumul la porceni!

Ponta pare dus cu pluta când vorbeşte. Este atât de sigur că va fi premierul României şi după alegeri, încât nici nu ne mai menajează cu prostiile scoase pe gură. Intervenţia sa în scandalul arestării deputatului Ion Stan, fost şef al comisiei SRI din partea PSD, m-a lăsat cu gura căscată. În loc să spună că regretă faptul că unii din liderii politici ai PSD se dedau la acte penale cum ar fi mita, şantajul sau influenţa, Ponta n-a găsit altceva de spus decât că: „Dacă denunţătorul (este vorba de denunţătorul care s-a plâns la DNA de faptul că Stan îl presa să-i dea bani pentru campania electorală în schimbul promisiunii intermedierii după alegeri a unor contracte bănoase cu statul) nu era prost grămadă ştia că l-am schimbat pe Stan din funcţia de şef al PSD Dâmboviţa”. Cu alte cuvinte denunţătorul era prost grămadă că s-a încurcat cu Stan, care nu mai avea nici o putere în judeţul Dâmboviţa, şi trebuia să trateze cu alt politician care avea şi putere şi susţinere politică din partea capilor PSD.

Într-adevăr, din acest punct de vedere denunţătorul era cam prost. Dar să i-o spună de la obraz chiar şeful partidului către care ar fi trebuit să se îndrepte sumele de bani mi se pare  mai mult decât o mitocănie, mi se pare un lucru de-a dreptul porcesc! Se pare că la ultima instruire asigurată de Voiculescu i s-a dat undă verde la porceli, că de mieuneli  nu mai ascultă nimeni. Văd asta şi la Antonescu, care s-a trezit brusc din moţăială şi s-a repezit din nou la Băsescu,  speriindu-l nu numai cu tradiţionala suspendare, dar acum chiar cu schimbarea urgentă a cvorumului pentru demiterea preşedintelui.

S-au conturat două tabere, una care-l impune cu orice risc, cu orice efort, cu orice costuri pe Ponta ca premier după alegeri şi partea cealaltă reprezentată de preşedinte care-l refuză pe acelaşi Ponta cu orice chip, cu orice risc, cu orice cheltuială. Acum nu avem decât să aşteptăm viitorul circ la care va asista o perioadă întreaga Europă, la care se va amuza teribil întreaga Rusie şi la care se va uita prostită întreaga Americă. Nimeni, nici chiar ruşii nu vor înţelege de ce actuala putere, din mulţimea de lideri conturaţi bine politic, a ales să propună un premier dovedit plagiator, despre care circulă tot felul de zvonuri legate de implicarea sa în cazul procurorului sinucigaş Panait, despre a cărui familie se ştie că trăieşte din bani publici şi despre a cărui mamă şi mătuşă se ştie cum au dobândit vila lui Lucreţiu Pătrăşcanu.

Evident că lumea occidentală îi va da dreptate lui Băsescu dintr-un singur motiv: tot ce levitează în jurul lui Ponta sunt fapte pentru care un amărât de politician occidental ar fi fost măturat demult de pe scena politică, ca să nu mai vorbim că nici un partid n-ar fi îndrăznit să-l propună în cea mai înaltă funcţie din Guvern. Până n-o să mă lămurească cineva cu privire la aceste nedumeriri cu argumente logice şi nu cu ceva de genul „Jos Băsescu” o să stau cu scara de valori răsturnată…

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: