S-a dat startul la înscrierile în grădiniţe

Părinţii îşi pot înscrie oficial copiii la grădiniţe din această săptămână. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că anul viitor vor fi şcolarizaţi aproape 12.000 de preşcolari. Singurele probleme în ceea ce priveşte spaţiul de şcolarizare sunt în municipiul Târgu Jiu.

Aproape 12.000 de preşcolari vor păşi din această toamnă pe treptele grădiniţelor. „Au început înscrierile la grădiniţă. De altfel astăzi a început şi reînscrierea celor care frecventează grădiniţa. Începând cu luna iunie, dar pe tot parcursul anului facem înscriere pentru grupele care urmează să se formeze cu începutul anului şcolar viitor”, spune Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Acesta mai menţionează că problema spaţiului în grădiniţe există doar la nivelul municipiului Târgu Jiu, însă printr-o dimensionare corectă a grupelor de copii acest lucru se poate rezolva. De asemenea, numărul copiilor este mai mic de la un an la altul.  „Vom şcolariza 10.143 în grădiniţele cu program normal şi 1783 de copii în grădiniţele cu program prelungit. Singurele probleme în ceea ce priveşte spaţiul vor fi în Târgu Jiu, unde există 31 de locaţii, dintre care şase unităţi sunt cu personalitate juridică. Însă printr-o dimensionare corectă a grupelor de copii se va asigura o educaţie în mod corespunzător”, explică inspectorul Gheorghe Mitescu.

Copii puţini

La Grădiniţa cu Program Normal Nr.13 au fost înscrişi până la ora actuală 22 de copii. Educatoarele spun că numărul de copii este mai mic decât anul trecut. „Am mai putea înscrie 15 copii de grupă pregătitoare, mijlocie şi mică. Avem spaţiu pentru că se mai desfiinţează o grupă prin pensionarea mea. Se înscriu din ce în ce mai puţini copii pentru că natalitatea este în scădere”, spune directoarea Maria Buju. Printre criteriile de care trebuie să se ţină cont la înscrierea în grădiniţe se numără domiciliul părinţilor în circumscripţia arondată grădiniţei, existenţa fraţilor sau surorilor în grădiniţe.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: