„S-a liniștit” Pământul?! Tot mai puține cutremure în Gorj!

Județul pare că a scăpat de cutremurele care au speriat toată populația! În ultimele zile seismele, raportate pe site-urile de specialitate, au fost din ce în ce mai puține. Situația este chiar în contradictoriu cu afirmațiile reprezentanților Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP, care aveau previziuni sumbre pentru zona Olteniei.

Gorjenii au avut parte de primul weekend liniștit, din punct de vedere al activităților seismice. Potrivit INCDFP, sâmbătă au avut loc doar două cutremure, iar duminică, unul. Intensitatea lor a fost una mică, apropiată de 2 pe scara Richter, motiv pentru care mișcările tectonice nici nu au fost resimțite de populație.

Două cutremure s-au produs noaptea trecută

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat că în noaptea de duminică spre luni, în zona Olteniei, s-au produs două seisme, la o distanță de 17 minute între ele. Primul cutremur a fost înregistrat la ora 02:00:24 (ora României) și a fost catalogat de specialiști drept „un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.5, la adâncimea de 15.9 km”, iar cel de-al doilea a avut loc la ora 02:17:08. Și acesta a fost considerat tot un „un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.0, la adâncimea de 13.7 km”
Paradoxal, seismologii aveau previziuni sumbre pentru zona Olteniei, în această perioadă.
„Clar ne așteptăm ca, în următoarele săptămâni, să avem cutremure destul de multe, sperăm că nu cu magnitudini peste 5”, au afirmat reprezentanții INCDFP.

Vizualizări: 14,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: