S-a luat la harţă cu poliţiştii

Duminică, 20 mai a.c., la orele 19:30, în timp ce acţionau pe strada Ocolului din oraşul Novaci, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat T.G.D., de 44 ani.

Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să accepte testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

De asemenea, fiindu-i solicitat să fie condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul nu a fost de acord, adoptat un comportament violent faţă de poliţişti. Pentru că nu s-a conformat solicitării de a nu mai săvârşi acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, T.G.D. a fost imobilizat şi a fost condus la sediul Poliţiei oraşului Novaci.

Aici, având în vedere cele constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 61/1991, Republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Totodată, poliţiştii au întocmit pe numele lui T.G.D, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: