S-a schimbat lichidatorul judiciar de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu, fosta vicecampioană a României și echipa de tradiție a gorjenilor cu peste 60 de ani de activitate, este la un pas de dispariție. Instanța de la Târgu Jiu a decis deschiderea procedurii de faliment dar creditorii clubului au luat decizia de a schimba lichidatorul judiciar Consulting Company fiind înlocuită cu Siomax.

Pandurii Târgu Jiu este pe cale să se desființeze după ce fostul administrator judiciar Consulting Company solicitase deschiderea procedurii de faliment a clubului. Între timp asociații clubului și creditorii au făcut demersuri pentru a schimba firma care s-a ocupat de insolvența celor de la Pandurii și care fusese desemnată, provizoriu, lichidator judiciar. „Desemnează lichidator judiciar provizoriu pe Consulting Company Ipurl, care a avut, anterior, calitatea de administrator judiciar și care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu de 12.000 lei lunar, exclusiv TVA. …. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea din oficiu a mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență“, a stabilit instanța de judecată la data de 18 octombrie.

Între timp Finanțele, în calitate de creditor, au propus numirea unui nou lichidator judiciar iar săptămâna a fost numită firma de insolvență Siomax. Între timp, la finalul săptămânii trecute, a apărut și motivarea deciziei instanței care a decis deschiderea procedurii de faliment împotriva clubului Pandurii, de acum clubul având termen o săptămână pentru a face apel la decizie. Nu se știe însă dacă se va mai solicita acest lucru  pentru că activitatea echipei Pandurii din Liga 4 s-a întrerupt, fostul administrator judiciar refuzând să plătească pentru continuarea disputării meciurilor din campionat deși decizia instanței nu era una definitivă.

Firma Siomax a fost propusă și în 2017 să preia administrarea insolvenței de la Pandurii, tot de către Finanțe, după ce instanța numise, tot provizoriu, fostul administrator judiciar. Siomax a fost atunci desemnată câștigătoare a licitației organizate de Finanțe cu un onorariu de 3.978 de lei pe lună și 0,0001% din sumele distribuite creditorilor în cadrul procedurii.

Pandurii Târgu Jiu a fost vicecampioană a României și a jucat și în grupele Europa League dar a intrat în insolvență din cauza unui management defectuos din perioada în care clubul era condus de Narcis Răducan, în calitate de președinte. Acesta a adus la echipă jucători cu o carte de vizită impresionantă și contracte foarte mari, în condițiile în care echipa nu mai era finanțată.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: