Memoriu pentru reînființarea echipei Pandurii

Pandurii Târgu Jiu, echipa fanion a Gorjului și care a fost mândria suporterilor peste 60 de ani, urmează să se desființeze. Publicistul și istoricul gorjean Dorin Brozbă, cel care a pus în paginile mai multor cărți istoria clubului de fotbal Pandurii, solicită reînființarea echipei și a făcut și un memoriu în acest sens.

Cunoscut ca un suporter înfocat al echipei Pandurii, și cel mai bun cunoscător al istoriei acestui club de tradiție, pentru care a publicat mai multe cărți, publicistul Dorin Brozbă a solicitat în mod oficial, printr-un memoriu depus marți, Consiliului Județean Gorj, reînființarea echipei de fotbal Pandurii. „Astăzi, 22 noiembrie 2022, pe o zi  cu vreme plină de soare și de senin, am depus la cabinetul președintelui Consiliului Județean Gorj, domnul Cosmin Mihai Popescu, un memoriu pentru reînființarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, în colaborare cu toți factorii politici, instituționali și economici ai zonei, începând cu sezonul 2023 - 2024.Să fie într-un ceas bun! Pandurii reprezintă pentru județul Gorj, de peste 84 de ani, așa cum am descoperit în documente, un brand de neegalat”, a anunțat Dorin Brozbă care nu a precizat de ce nu s-a adresat cu acest demers Primăriei Târgu Jiu, cea care a fost membru fondator la Pandurii, Consiliul Județean alăturându-se mai târziu foștilor asociați ai echipei.

Acest lucru nu e însă greu de înțeles însă, deducând din postările de pe pagina personală de facebook că primăria nu a agreat faptul ca Pandurii să joace pe stadionul din Târgu Jiu: „Unde am fost și unde am ajuns. După trei ani de la inaugurare, stadionul Municipal din Târgu Jiu este pe cale să devină un fel de „Colosseum” în ruină, grație... strategiei înțelepte a primarului în funcție al urbei, mândru nevoie mare să-l folosească odată în an, în iunie, cu absolvenții școlari. … Deocamdată, noi, cei de rând, încă trăim frumos cu amintirile despre Pandurii de odinioară, când erau vicecampionii României”. De altfel, Primăria Târgu Jiu s-a aflat printre cei care au cerut falimentul clubului pentru o datorie ridicolă de câteva sute de lei pe care Pandurii o avea de plătit pentru închirierea stadionului.

În ceea ce privește clubul Pandurii, acesta nu s-a desființat încă, ba chiar a reușit să schimbe lichidatorul judiciar, cel care a cerut falimentul clubului în urmă cu o lună.

Galerie foto



Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: