S-a sinucis pentru că nu avea bani să se opereze

Un bărbat din Bengeşti -Ciocadia s-a spânzurat miercuri dimineaţă chiar în holul locuinţei sale. Bărbatul avea nevoie de o operaţie urgentă şi nu dispunea de banii necesari. Chinuit de boală, bărbatul a hotărât să încheie socotelile cu viaţa. 

Ionel Cerbu în vârstă de 74 de ani a fost găsit în ştreang miercuri dimineaţă în locuinţa sa. Conform declaraţilor vecinului acestuia, Alexandru Grigorescu, bărbatul suferea de diabet, iar în urmă cu ceva timp i-au fost amputate câteva degete de la un picior, însă problemele s-au agravat şi avea nevoie de o intervenţie chirurgicală care se putea face doar la un spital din Târgu Mureş, însă cu bani grei. Cum nu dispunea de banii necesari pentru această operaţie a decis să pună capăt chinului prin care trecea, luându-şi viaţa. Bărbatul locuia singur, dat fiind faptul că soţia sa a murit în anul 1999 după ce a fost răpusă de cancer. Singurul său urmaş este un fiu şi cele două nepoate care locuiesc în Râmnicu Vâlcea. Vecinii au rămas şocaţi când au aflat de gestul bătrânului. „Nu avea banii ca să meargă la operaţie de aia s-a omorât, deşi fiul lui are bani că a fost şi în Kosovo, că e ofiţer de carieră. Asta e, a fost un om foarte bun, avea şi mult pământ, dar a zis că să îl lase la băiat, care acum nici nu l-a ajutat să se opereze. Şi-a dat seama că boala înainta şi a lăsat scris motivul pentru care a vrut să moară”, a spus Alexandru Grigorescu, vecinul lui Ionel Cerbu.

Primarul comunei Bengeşti Ciocadia îl cunoştea pe Ion Cerbu mai mult decât pe alţi cetăţeni din localitate. Asta pentru că, în tinereţe a fost prieten cu fiul bătrânului. Ştia şi de problemele cu care se confrunta acesta.

VERDICT

La faţa locului s-a efectuat o anchetă. Poliţiştii au stabilit că este vorba de o sinucidere. „A fost găsit spânzurat în holul locuinţei sale. Echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei oraşului Novaci şi Postului de Poliţie Bengeşti-Ciocadia a efectuat cercetarea la faţa locului, stabilind că nu exista suspiciuni cu privire la cauza decesului”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: