S-au topit sub oţel fierbinte !

Pandurii au căutat la Galaţi un rezultat favorabil care nu a mai venit. Deşi au deschis scorul prin Maxim, gorjenii nu s-au concentrat înainte de pauză şi au încasat 2 goluri de la golgeterul renăscut, Didi. A fost suficient pentru ca oţelarii să se impună şi să facă un pas mare în lupta pentru locul 6.

 

Oţelul Galaţi – Pandurii Tg-Jiu  2-1 (2-1), Stadion Oţelul din Galaţi, spectatori 2.000.

Au marcat: Didi (min. 41 şi 45) /Maxim (min. 12).

Oţelul: Grahovac – Râpă, Perendija, Sergiu Costin, Silviu Ilie – Neagu (Filip, 52’), Giurgiu – Didi, Antal (Stromajer, 85’), Iorga – Pena (Punosevac, 63’). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cardoso (Lemnaru, 67’) – Voiculeţ, Rusu (Nistor, 46’), Pintilii – Maxim, Alex Grigoraş (Brata, 80’), Cristea.       Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Didi (min. 24), Grahovac (82’) / Rada (59’), Viera (69’).

Arbitri: Eduard Ioniţă – Florin Ungureanu, Alexandru Cerei.

 

Repriza lui Didi

 

Pandurii mergeau la Galaţi cu gândul la o victorie care să-i facă favoriţi la locul 6. Decişi să profite de degringolada din tabăra gazdelor, cu 3 eşecuri din ultimele 4 meciuri, elevii lui Grigoraş au început ca din puşcă. Titularizat surprinzător de Grigoraş, juniorul Alex Grigoraş i-a centrat excelent lui Maxim care a reluat perfect pentru 1 la 0 în doar minutul 12. Maxim şi-a luat astfel revanşa pentru mega ocaziile ratate etapa trecută cu Sportul. Oţelarii au revenit în atac iar, după şansele lui Antal sau Iorga, acelaşi Antal a ratat o super ocazie. Optarul gălăţenilor a profitat de naivitatea lui Viera dar a ratat ţinta din poziţie ideală. Gorjenii n-au mai insistat în atac iar asta i-a făcut vulnerabili. Finalul reprizei avea să fie unul de coşmar. Brazilianul Didi a jucat rolul de călău de panduri. Asta şi cu ajutorul ploii care a început să cadă din abundenţă înainte de pauză.  După ce a ratat o reluare cu călcâiul, fostul jucător minune de CFR Cluj a marcat la colţul scurt cu doar 4 minute înainte de pauză. Didi a marcat speculativ dar golul îi aparţine în parte şi lui Mingote care nu şi-a protejat cum trebuie colţul scurt. Acelaşi Didi avea să-i aducă în avantaj pe gălăţeni chiar înainte de pauză. Sârbul Perendija a reluat cu capul în bară dar brazilianul Didi a fost pe fază şi a înscris din semi-foarfecă pe lângă un Mingote lipsit de replică. Astfel, o primă repriză destul de bună s-a transformat într-un coşmar pentru gorjeni care nu aveau antidot la Didi.

 

Au atacat dar degeaba

 

Pandurii au revenit în iniţiativă după pauză iar Grigoraş cel mic a şutat puternic dar peste poarta lui Mingote. Cristea a trecut şi el puţin pe lângă gol după ce centrarea sa deviată a fost respinsă în ultimul moment de Grahovac. Maxim a încercat dubla dar şutul său a ratat ţinta. Acelaşi Maxim a început să ne reamintească de ratangiul din etapa trecută. Mai întâi a şutat slab pe lângă poarta lui Grahovac pentru ca în minutul 75 să reia imprecis cu capul, singur singurel din 6 metri după o altă centrare bună a lui Grigoraş! Ce ocazie! Grigoraş junior şi-a mai încercat o dată norocul înainte de a fi schimbat de tatăl său dar a tras mult peste de la 30 de metri. Voiculeţ a vrut să înscrie de la mare distanţă dar a tras mult pe lângă. Didi putea face hat-trickul dar lovitura sa de cap nu a nimerit ţinta din poziţie ideală. Trupa lui Grigoraş a continuat să atace dar numai în van până la fluierul final. S-a terminat 2-1, rezultat ce-i plasează pe gălăţeni în pole position pentru locul 6. Pentru gorjeni e al doilea meci fără victorie după 1-1 cu Sportul şi se anunţă vremuri grele. Pintilii şi compania joacă în următoarele 2 etape cu Vaslui şi Rapid, principalele urmăritoare ale CFR-ului în lupta pentru titlu. 

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: