Să înceapă showul la futsal !

Târgu Jiul are parte astăzi de un eveniment inedit. Naționala României de futsal îi va încânta pe fanii fotbalului în sală de la noi într-un amical cu Muntenegru. Meciul e programat la ora 17.30 în Sala Sporturilor și va fi precedat de un duel între ziariștii și politicienii locali.

Naționala României la futsal se pregătește de preliminariile Campionatului Mondial dar și de turneul final al Campionatului European din Croația. Au ales să joace amicalul cu Muntenegru la Tg Jiu pentru a-i celebra localnicului Ion Alioanii cea de-a o suta selecție în națională.

Alioanii nu vrea să fie în centrul atenției

Chiar dacă meciul se va juca la Tg Jiu datorită lui, Alioanii refuză statutul de vedetă și nu vrea să fie în centrul atenției la meciul de azi. ”Nu pot să am emoții pentru că sunt profesionist. Nu mă consider vedetă, nu e un meci special deși nu oricine ajunge la 100 de selecții. Sunt fericit că mă întorc aici după 8 ani. Îmi pare rău totuși că nu mai există echipa de la care m-am lansat spre națională”, spune Alioanii care face și o promisiune specială: ”După ce mă voi retrage, voi încerca să pun bazele unei echipe aici, și ca jucător, și ca antrenor, o să fac tot posibilul.” Antrenorul său de la națională îl laudă. ”E un jucător de calitate, tehnică foarte bună, la nivelul celor din Spania. La tactic mai trebuie lucrat dar cu siguranță i-a folosit experiența din Ungaria unde a jucat contra Barcelonei”, spune tehnicianul spaniol al României, Sito Rivera. Alioanii joacă acum pentru ungurii de la Gyor și a fost căpitan în confruntarea cu catalanii.

Impresiile unui spaniol

România este condusă în acest moment de un reprezentant al celei mai bine văzute țări în sportul mondial, Spania. Sito Rivera a reușit să califice naționala României la EURO 2012 care va avea loc în ianuarie în Croația. Până ca naționala noastră să ajungă o forță mondială mai e cale lungă, crede însă Rivera. ”Spania e campioana mondială iar ea și cu Brazilia sunt marile puteri. În Brazilia fotbalul în sală a început acum 50 de ani, în Spania acum 30 iar România abia acum 8-9 ani. Munca la lotul național de aici e bună, liga e profesionistă dar nu există antrenori, nu e baza. E foarte dificil să ajungi sus fără să lucrezi la nivel de juniori dar s-a progresat mult. Cu Muntenegru e un meci foarte important, trebuie să punem la punct strategia pentru preliminariile Mondialului dar și pentru turneul final al Europenelor”, a spus ieri Rivera.

10 lei costă un bilet la evenimentul de astăzi care va începe la ora 16 cu meciul dintre ziariști și politicieni

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: