Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Să promovăm caloriferul

Primarul de la Constanţa, Radu Mazăre, a scăpat porumbelul din gură şi ne-a informat cu îngâmfarea-i cunoscută că are o înţelegere secretă cu premierul Ponta. Înţelegerea ar consta în faptul că premierul i-a promis transferarea acţiunilor deţinute de stat la portul Constanţa către autoritatea locală. Mai precis din cele 60% acţiuni deţinute în acest moment de stat ar trebui să revină, conform înţelegerii, consiliului judeţean Constanţa, primăriei Mangalia, primăriei Năvodari şi primăriei Constanţa. După preluarea acţiunilor aceste entităţi publice ar trebui să împartă profitul.

Partea interesantă a declaraţiei constă în faptul că tot Mazăre a declarat că momentan portul se află pe lista societăţilor de stat  pentru  care  FMI  a cerut privatizarea. Foarte frumos! Asta este de fapt un fel de trombonire a FMI, pentru că odată intrat în proprietatea publică a entităţilor locale amintite nu s-ar mai justifica privatizarea portului, pentru că acesta nu s-ar mai găsi în proprietatea statului.  Aşa că PSD-ul îşi asigură pentru următorii 4 ani, când probabil va guverna dacă va câştiga alegerile, un loc sigur de stors bani. Păi, pe principiul acesta propun ca tot ce mai are statul în proprietate, şi nu mai are multe societăţi, să fie trecute repede la autorităţile locale, repede, până nu vine iar FMI-ul să ne analizeze, ca să-i  facem o surpriză, să rămână cu gura căscată şi să-şi bată capul mulţi ani de acum înainte să înţeleagă cum a fost tras pe sfoară.

Mazăre, dacă a avut o astfel de înţelegere secretă cu Ponta, ar fi fost bine să tacă şi nu să  deconspire înţelegerea ca să-i strice premierului şmenul. Oare câte înţelegeri din acestea o fi făcut Ponta ? Complexul Energetic Oltenia cărei primării l-o fi promis, că primarul Cârciumaru tace ca peştele… Poate ne va spune preşedintele Călinoiu, că domnia sa este mai slobod la gură când e vorba de complex. Se pare că vechiul dicton iliescian „Nu ne vindem ţara” care a funcţionat perfect într-o perioadă în care priveam spre occident ca spre ceva aflat în putrefacţie nu mai e la modă. Acum vrem s-o dăm degeaba şi nu ne-o mai ia nimeni!

Cred că unul dintre motivele pentru care eminentul om politic Andrei Marga a fost rotit pe diferite funcţii atât de repede, până ce a căzut în ograda IC, este şi acela de a promova în lume ce a mai rămas din România. Domnia sa  nu crede că e rău să promovezi literatura, filmul, arta etc. dar,  musai de acum înainte să promovăm  caloriferul, care este o invenţie românească. Drept e că nu ştiam acest lucru, dar mă gândesc cum o să-l promovăm? O să organizeze ICR-ul expoziţii cu toate modelele de calorifere? O să declare „Ziua porţilor deschise la RADET”, ca să poată aprecia fiecare cât de repede se încălzeşte invenţia? Habar nu am, dar cred că profesorul, diplomatul, preşedintele şi ce o mai fi Marga a încurcat rău instituţiile la care a fost pus şef. Acum se crede şef la RADET, iar mâine poate la gaze. Aştept cu interes ziua când se va visa şef peste agricultura românească că poate atunci ICR-ul va organiza „Ziua recoltei” şi aşa o să promovăm şi noi produsele româneşti, pentru că suntem prea săraci ca să mai cumpărăm şi chimicale.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: