„Sabotaj” PSD la referendumul de la Baia de Fier!

Acuzaţii dure între actualul şi fostul primar din comuna în care îşi are domiciliul premierul Victor Ponta. Dumitru Turbăceanu e convins că localnicii nu au ieşit la vot în număr mare pentru că aşa ar fi fost sfătuiţi de Constantin Mihuţescu, fostul edil spunând că nimeni nu i-a cerut sprijinul pentru obţinerea unor procente mai bune pe 29 iulie, el menţionând chiar că a contribuit la mărirea prezenţei la urne prin trimiterea turiştilor veniţi la Peştera Muierilor să voteze.

Baia de Fier are un număr de 3475 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, dar primarul în funcţie spune că doar vreo 2800 mai sunt prin comună. Fost preot până pe 10 iunie, este evident că edilul ştie ce vorbeşte. La urne s-au prezentat acum mai puţin de 1700 de persoane, cărora li se mai adaugă vreo 300 şi ceva care au votat pe listele suplimentare şi, astfel, avem un procentaj total pe localitate de 59% în privinţa prezenţei la urne şi de 48% în privinţa participării băieşilor la referendum. Altfel spus, mai puţin de jumătate dintre localnici au votat, iar primarul Dumitru Turbăceanu are o explicaţie pentru faptul că în comuna lui Ponta, dar şi a noului prefect al judeţului, referendumul nu i-a entuziasmat foarte mult pe consătenii prim-ministrului.

 „Fostul primar, în loc să pună umărul şi să mobilizeze oamenii, le-a spus că ar face mai bine să rămână acasă. El a venit la vot împreună cu soţia, nimic de zis, dar oamenii pe care i-a avantajat când era primar, angajaţii de la firma sa, nu au venit la vot. În plus, o grămadă de la partid nu m-au ajutat, deşi am relaţii bune cu consilierii. În plus, lista cu alegătorii nu e reală pentru că 40% din oameni cred că sunt plecaţi ori în afară ori pe munte, după afine. Erau unele nume de pe listă de care nici nu auzisem, deşi îi cunosc pe oameni din casă în casă”, afirmă primarul Turbăceanu.

 „Alţii sunt sabotorii”

Constantin Mihuţescu consideră nereale acuzaţiile celui care i-a luat locul la Primărie şi crede că fostul preot ar trebui să caute „sabotorii” în alte locuri, nu în ograda sa. Ex-primarul spune că nimeni nu l-a implicat în această campanie de la referendum, dar de bunăvoie a dat o mână partidului. „Eu sunt de vină că la Cernădie are doar 30% prezenţă? Pe mine nu m-a chemat nimeni, nu m-a băgat nimeni în seamă. Eu m-am implicat doar pe cont propriu şi am făcut tot ce am putut pentru ca oamenii să meargă la vot. Turiştii care au venit la terasa de la Peştera Muierilor, unde am fost toată ziua, pe toţi i-am îndrumat spre secţia de votare şi se şi vede pentru că sunt sute de oameni care au votat pe listele suplimentare. Sabotorii ar trebui să-i caute prin preajma sa sau pe la partidele care l-au susţinut la Primărie. Dacă spune că eu nu l-am ajutat o spune probabil că asta dă mai bine în faţa şefilor de la Târgu Jiu. Puteţi scrie cu litere mari că eu mi-am trimis prietenii la vot, rudele şi turiştii. Prin sate nu puteam să mă duc eu de capul meu atâta timp cât el nu a fost interesat de mine”, spune Mihuţescu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: