Săcelu îşi aşteaptă turiştii

Staţiunea Săcelu a deschis ieri oficial sezonul estival pentru turişti. La eveniment au fost prezenţi şefi ai administraţiei judeţene, precum şi directori din minerit şi lideri sindicali, baza materială a staţiunii fiind în administrarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Printre participanţi nu s-a numărat primarul din Săcelu, Ion Voica, aflat în conflict deschis cu Nicolae Rotaru, administratorul staţiunii. Prefectul Ion Florescu a fost, în schimb, la inaugurare şi s-a declarat foarte mulţumit de cele văzute în staţiune. Acesta spune că îi place şi cum arată plaja, dar şi noua cantină care a fost modernizată aproape complet în ultimele săptămâni. "Eu vin de mulţi ani aici în fiecare vară cu familia şi recomand cu toată căldura gorjenilor să vină aici şi vara aceasta. Eu unul voi fi prezent la fel ca înainte. Condiţiile sunt categoric mai bune şi cred că turiştii se vor putea simţi bine , mai ales că staţiunea este acum mult modernizată, cel puţin în privinţa plajei şi a cantinei", afirmă prefectul. 
 Mediere de la Burlan

 Inaugurarea de ieri a fost marcată de neînţelegerile existente în plan local între cei care ar trebui să îşi dea de fapt mâinile şi să creeze condiţii cât mai bune pentru turişti. Administratorul de la Săcelu, Nicolae Rotaru, a fost, în schimb, amendat cu 150.000 de lei de către primarul Ion Voica, edilul spunând că lucrările au fost făcute fără aprobarea sa. Aşa a ajuns directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, să medieze conflictul dintre cei doi, SNLO fiind proprietarul centrului de recuperare şi perfecţionare de la Săcelu, adică al bazei de tratament. Burlan se declară mulţumit de progresele înregistrate la Săcelu şi spune că tocmai de aceea a încercat o mediere între Rotaru şi Voica.
 "S-au făcut lucruri bune în privinţa modului de amenajare a plajei. Faţa bazei de tratament este schimbată, este acum acolo şi un monument care să marcheze istoria acestei staţiuni şi a apelor din Săcelu. Fosta cantină aproape a fost reconstruită complet. Din păcate sunt neînţelegerile acestea locale şi de aceea, după festivităţi, am mers eu la Primărie pentru a încerca o mediere pentru că îmi doresc o colaborare între Rotaru şi Voica. Ambii au ambiţiile lor pentru a arăta care e mai puternic, dar trebuie să recunoaştem că Rotaru a lucrat şi a făcut lucruri bune. Primarul a făcut un exces de zel aplicând acele amenzi de un miliard şi jumătate de lei. I-am şi spus că le voi contesta pentru că nu l-a amendat, de fapt, pe Rotaru, ci SNLO, iar toate încasările Centrului de la Săcelu nu ajung la suma respectivă. Una peste alta, condiţiile inclusiv pentru turişti vor fi mai bune, iar condiţiile de masă şi cazare sunt, de asemenea, mai bune. Despre taxa pe intrare pe plajă nu s-a discutat despre nicio scumpire. De fapt, supărarea domnului primar de aici a pornit, că erau taxaţi şi localnicii, dar asta e ca şi cum la Târgu Jiu cei din oraş ar trebui să intre gratis la ştrand, iar cei veniţi de la Săcelu ar trebui să plătească numai ei accesul, ceea ce, evident, nu se poate", spune Burlan.
 


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: