Au curţile inundate din cauza unui stâlp de electricitate

Situaţie desprinsă parcă din filmele de comedie la Ţicleni. Locuinţele câtorva cetăţeni de pe strada principală din oraş riscă să fie inundate. Asta pentru că firma contractată de Consiliul Judeţean Gorj pentru modernizarea tronsonului de drum judeţean nu se grăbeşte să mute un stâlp amplasat fix în mijlocul şanţului. Au fost efectuate săpături de o parte şi de alta a şanţului, însă până nu se mută stâlpul de acolo nu se poate trece la următoarele lucrări de consolidare. Până una-alta, şanţul este plin cu apă şi resturi până la refuz. Autorităţile judeţene anunţă că se va muta stâlpul... până la sfârşitul anului.

Localnicii din zonă au ajuns în culmea disperării, asta pentru că apa plină cu mizerii bălteşte în şanţul de pe lângă drumul judeţean. Constructorul nu avansează cu lucrările de modernizare pentru că nu a mutat încă stâlpul de electricitate aflat în mijlocul şanţului. Sătui să mai aştepte, oamenii cer să se urgenteze rezolvarea acestei situaţii. „Să se rezolve problema asta cu scurgerea, nu mă interesează cine şi cum, e treaba lor. Când plouă, mereu se întâmplă să treacă apa peste pod şi aşa mai departe. Din luna mai e problema asta aici şi nu o rezolvă. Nu putem să stăm la poartă cu toate mizeriile. Toate resturile de prin curte, de pe la porci, vin în şanţul ăsta şi aici s-a blocat. Apa bălteşte. În loc să se scurgă apa, rămâne la mine la poartă. Nu cred că e o situaţie de nerezolvat aici. Peste tot au făcut numai aici n-au făcut, aici s-au blocat”, a spus o localnică.

Şi nu este singurul caz în care firma însărcinată cu lucrările de modernizare trebuie să mute stâlpul de electricitate. „Stâlpul e aşa de zeci de ani. Nu e normal să fie în mijlocul şanţului şi nu e singurul, mai este unul. Nu ştiu ce aşteaptă ca să-l mute de acolo. Tot timpul se înfundă aici, o ia apa pe stradă”, a spus un alt localnic.

Stâlpul, mutat până la sfârşitul anului

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj dau garanţii că până la sfârşitul anului stâlpii vor fi mutaţi. „Pe drumul judeţean 675 care include şi localitatea Ţicleni încă din faza de proiectare, conform contractului s-a prevăzut mutarea a 18 stâlpi pentru derularea modernizării drumului respectiv. Mutarea acestora se va face de către constructor, având avizul CEZ. Şi stâlpul respectiv va fi mutat până la sfârşitul anului”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. 

Soluţie de moment

Autorităţile locale au găsit o soluţie de moment pentru eliberarea apei acumulată în şanţul cu pricina. „Am luat măsuri în legătură cu acest şanţ, să nu mai fie apă şi să nu mai intre în gospodării. Am vorbit cu constructorul de la Domarcons Craiova şi va lăsa acel tub mai jos până se va muta stâlpul. Să nu mai treacă apa peste tub, să nu mai intre în gospodăriile oamenilor. Dacă vin ploi puternice vor fi probleme acolo”, a spus Radu Constantin, primarul din Ţicleni.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: