Sală de sport amplasată pe un teren privat. Primăria, obligată să plătească chirie

Sala de sport din comuna gorjeană Săcelu se pare că este amplasată pe un teren privat. Cel puţin asta reiese din documentele de la primărie. Ani la rând, bani de la bugetul local au ajuns în contul unui cetățean din comună care susţine că terenul de sub sala de sport îi aparţine. Actualul primar vrea să facă lumină în acest caz şi mai ales să afle cum s-a realizat această investiţie pe un teren privat.

În evidenţele contabile ale primăriei Săcelu se vede clar cum ani la rând s-au plătit de la bugetul local chirii pentru aceste teren. "O problemă majoră o reprezintă sala de sport, care se pare că este construită pe un teren privat. Proprietarii au obţinut plata unor chirii de la bugetul local. Din ce ştiu eu acest teren are cadastru şi aparţine primăriei. Nu mi se pare normal să se plătească nişte chirii care depăşesc posibilităţile primăriei", susţine primarul din Săcelu.

Sala de sport a fost realizată în 2006 cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. Gheorghe Dumitrelea nu înţelege cum a fost predat atunci amplasamentul pe care urma să fie construit obiectivul, dacă nu aparţinea domeniului public. "Eu nu îmi pot imagina cum s-a ajuns în această situaţie. Nu înţeleg cum a fost predat amplasamentul pentru construirea sălii de sport la Compania Naţională de Investiţii. Cum s-a obţinut autorizaţia de construire? Eu totuşi cred că nu a fost în domeniul public, pentru că altfel nu-mi imaginez cum în anul 2014 s-au plătit 900.000 unui cetăţean din comună, care susţine că este proprietarul terenului de sub sala de sport. În 2016 eu nu am semnat pentru plata chiriei şi nu ştiu dacă s-a plătit. Nu am mai avut acces la informaţii", a spus primarul.

Mai mult decât atât, cel care susţine că este proprietarul terenului s-a prezentat recent la primărie să întrebe de ce nu i se plăteşte chiria.

Vizualizări: 2,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: