Salariat CE Oltenia, cu 33 de ani vechime, dar cu dosarul respins la Pensii

Demersurile în instanță par fără sfârșit pentru minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia, aflați în proces cu cei de la Casa de Pensii Gorj. Sindicalistul Ion Popescu spune că a lucrat peste trei decenii în minerit. Cu toate acestea, și dosarul său de pensionare a fost respins.

Casa de Pensii i-ar fi cerut în instanță să demonstreze că a lucrat în condiții speciale. La recurs, Ion Popescu așteaptă o adeverință de la companie, care să ateste vechimea sa. „Nu știu dacă au făcut facultatea la Herculane domnul consilier juridic și doamna de la Pensii”, a spus sindicalistul.

Sindicalistul Ion Popescu, de la Jilț, a declarat că a pierdut, în prima fază, procesul deschis celor de la Casa de Pensii și că i s-ar fi cerut să demonstreze că a lucrat în condiții speciale și a cotizat 30 de ani asta în ciuda faptului, mai spune sindicalistul, că avea toate documentele necesare depuse deja la dosarul care a ajuns pe masa celor de la Casa de Pensii când a solicitat pensionarea.

„Eu n-am cerut bani în plus. Am cerut doar pensionarea. Nu știu unde au făcut facultatea domnul consilier juridic, doamna director de la Casa de Pensii. Nu știu dacă au făcut la Herculane. Nu înțeleg cum găsesc asemenea tertipuri. Prin avocat, am solicitat instanței o adeverință din care să rezulte faptul că e vorba din 1987 până în 2022 am lucrat în carieră, în producție, și îndeplinesc condițiile îndeplinite în Legea 197. Am lucrat în Valea Jiului o perioadă. Și de la 1 martie 1989, am 33 de ani numai în Cariera Jilț, de la Mătăsari”, a declarat Ion Popescu, la Tele3.

Procesele câștigate de minerii din Hunedoara le-au dat speranțe și angajaților din Complexul Energetic Oltenia. Asta înainte să primească alt verdict decât se așteptau din partea judecătorilor.

„La Hunedoara, au câștigat. Simplu. Legea e bună. Acolo nu e niciun dosar respins în instanță. În Gorj de ce nu e bună? Parcă vorbim de țări diferite. La pensiile speciale s-a putut să se dea și celor care au fost în trecut deputați, senatori, că am văzut că și la noi, în întâmpinare, se face referire la retroactivitate. Parlamentarii au promis că vor face amendamente în februarie. Să sperăm că va fi așa”, a încheiat sindicalistul de la Jilț.

În Gorj, sunt câteva mii de dosare care au fost respinse de funcționarii de la Casa de Pensii. Oamenii au cerut să iasă la pensie anticipat în baza Legii 197/2021.

Vizualizări: 4,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: