Salariaţii de la Berbeşti dau în judecată CE Oltenia

Cei peste o mie de salariaţi din carierele Berbeşti-Alunu, transferaţi la finele lunii martie către CET Govora, se pregătesc să acţioneze în instanţă Complexul Energetic Oltenia. Sindicatul lui Constantin Creţan este cel care îi va reprezenta pe oameni în lupta cu managerul complexului, Laurenţiu Ciurel. Sindicalistul a declarat ieri că a strâns în jur de 500 de semnături şi că oamenii sunt foarte revoltaţi din cauză că au petrecut sărbătorile pascale cu buzunarele goale.

Salariaţii de la CET Govora vor să acţioneze în instanţă Complexul Energetic Oltenia pentru că i-a lăsat fără primele de Paşti. Oamenii au părăsit CEO pe 23 martie când au fost transferaţi cu acte în regulă către CET Govora. Spun că au petrecut sărbătorile cu doar 140 de lei în buzunare în timp ce colegii lor au beneficiat de prime. „Nu este posibil să ne arunce aşa fără niciun drept. Îi dăm în judecată pentru că nu ne-au dat şi nouă primele de Paşti. Am muncit pentru ei până pe 23 martie şi când ne-au transferat ne-au spus că vom beneficia de aceleaşi drepturi o perioadă de timp. Ei nu au respectat, au văzut că s-au scăpat de noi şi gata, nu ştiu că avem şi noi rate la bănci şi cheltuieli de sărbători. Oamenii sunt supăraţi rău, toţi vrem să-i dăm în judecată”, a declarat unul din salariaţii de la Berbeşti-Alunu.

Salariaţii spun că l-au ales pe Constantin Creţan să-i reprezinte în instanţă împotriva managerului Laurenţiu Ciurel. Creţan a declarat ieri că a strâns în jur de 500 de semnături de la oameni şi că acţiunea este ca şi făcută. „Acum suntem în procedura de strângere de semnături pentru că nu se poate să lăsăm oamenii aşa. Aşa ştie Ciurel să-şi respecte cuvântul, i-a aruncat ca pe o măsea stricată. Nu numai ei au de suferit, ci şi familiile lor, peste 3.000 de suflete nu au avut bani de Paşti. Ne vom lupta în instanţă pentru drepturile acestor oameni”, a spus Constantin Creţan, sindicalist în cadrul CE Oltenia.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: