Salariaţii de la Berbeşti, protest pentru primele de Paşti

Cei peste o mie de salariaţi de la carierele Berbeşti-Alunu au declanşat ieri dimineaţă un protest, oamenii fiind nemulţumiţi pentru că au rămas fără prime de Paşti. Sindicalistul din zonă a declarat că oamenii au refuzat să intre în schimb până când conducerea CET Govora, de care aparţin după ce au fost transferaţi de la Complexul Energetic Oltenia, nu a venit să stea de vorbă cu ei. Oamenii sunt revoltaţi pentru că vor petrece sărbătorile cu doar 170 de lei în buzunare.

Salariaţii de la carierele Berbeşti-Alunu au refuzat ieri de dimineaţă să intre în schimb nemulţumiţi fiind de faptul că au rămas fără primele de Paşti de la Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliştii din zonă au precizat că administraţia de la CET Govora a venit să stea de vorbă cu oamenii şi le-a explicat că nu au în buget astfel de cheltuieli. “Au fost câteva neînţelegeri, oamenii s-au revoltat pentru că noi nu vom primi prime de Paşti de la CEO, aşa cum a fost vorba iniţial, iar cei de la Govora ne-au spus că ei nu au în buget sumele astea. Noi vom primi doar 170 de lei în plus pentru cele 7 zile pe care le-am prins în martie în CEO. Oamenii sunt nemulţumiţi, dar în final s-au liniştit şi au continuat munca”, a declarat Constantin Chielcea, sindicalist la cariera Berbeşti.

Minerii se simt discriminaţi şi spun că CEO nu şi-a respectat angajamentul faţă de ei şi că i-a aruncat la coşul de gunoi. “Administraţia de la CET Govora este de bună credinţă, ne-a explicat că ei nu au de unde să ne dea banii ăştia, dar cei din CEO sunt vinovaţi că nu şi-au respectat promisiunile faţă de oameni. Au vrut doar să scape de noi şi atât, ne-au aruncat aşa aiurea şi acum sunt bucuroşi că au scăpat de noi”, a adăugat sindicalistul.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: