Salariatul CEO electrocutat la Pinoasa a murit

Angajatul CEO, electrocutat la Cariera Pinoasa, a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, au confirmat reprezentanţi ai sindicatelor. Constantin Cartianu, în vârstă de 44 de ani, a avut arsuri pe 50% din corp. Bărbatul efectua intervenţii la celula electrică a unui utilaj minier de la depozitul de cărbune al carierei Pinoasa, moment în care s-a produs un scurtcircuit electric. Rănile i-au fost fatale.

Nefericitul eveniment s-a produs vineri, 15 mai, în jurul orelor 10. Constantin Cartianu, în vârstă de 44 ani, electrician în cadrul CE Oltenia, efectua intervenţii la celula electrică a unui utilaj minier de la depozitul de cărbune al carierei Pinoasa, timp în care s-a produs un scurtcircuit electric. Bărbatul a suferit arsuri grave pe faţă, mâini şi torace. Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul din Rovinari pentru îngrijiri medicale. Medicii de aici au considerat că se impune transferarea lui la un spital de specialitate, iar  două ore mai târziu a fost preluat de un elicopter SMURD de pe stadionul din Rovinari şi dus la Spitalul de Arşi din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire. „Are aproximativ 50% din suprafaţa corpului arsă. Era stabil când aplecat de la noi dar o suprafaţă de 50% nu înseamnă un lucru foarte bun. Este grav, are arsuri şi pe faţă, pe mâini şi torace, adică abdomen şi o parte din toracele posterior. Suntem rezervaţi, există risc foarte mare de infecţie, plus suprafaţa foarte mare arsă. Arsurile sunt de diferite grade, unele mai profunde, altele mai superficiale. Era perfect conştient, tensiune bună, vorbea, numai că leziunile evoluează, în câteva ore nu o să mai fie aceeaşi stare”, spunea vineri, la ora prânzului, Aura Obrocea, medicul UPU de la Spitalul ”Sfântul Ştefan” din Rovinari. Constantin Cartianu a murit o zi mai târziu la Bucureşti.

Ce spune administraţia

Anul acesta au mai fost şi alte accidente de muncă mortale la CE Oltenia. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj declarau vineri că vor lua măsuri în funcţie de starea angajatului. „Vor urma nişte controale dar prima dată aşteptăm să vedem în ce situaţie se află respectivul angajat”, a spus  George Romanescu, şeful ITM Gorj. Angajatul CE Oltenia are 19 ani vechime în CE Oltenia. Deocamdată nu se ştie ce a condus la producerea acelui scurtcircuit electric, însă, o posibilitate este ca echipamentele vechi să fi cedat, mai ales că în ultimii ani investiţii în acest domeniu nu s-au prea făcut. Şefii din CE Oltenia spun că îl vor sprijini pe acesta cu tot ce va avea nevoie. „S-ar putea să fie o eroare umană, s-ar putea să fie probleme tehnice, n-aş putea eu să spun. Cei de la Divizia Minieră pot să ofere astfel de informaţii. Noi îl vom sprijini, există reglementări şi în Contractul Colectiv de Muncă şi, desigur, administraţia va lua toate măsurile să îl sprijine pe acest salariat”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.  

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: