Salariile mici determină mulţi angajaţi pregătiţi să plece de la Minprest

Semnal de alarmă la nivelul Minprest! Pleacă oameni pregătiţi să lucreze în privat ori la CFR. Salariile mici îi determină pe unii salariaţi să părăsească Minprest. Ca să-i motiveze să rămână, directorul Giorgi a anunţat că va încerca să negocieze salarii mai mari.

În prezent, societatea prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia mai numără peste 1000 de angajaţi. Mulţi salariaţi pregătiţi au început să părăsească unitatea din cauza lefurilor prea mici, a anunţat directorul Gabriel Giorgi. „Avem 1130 de persoane angajate. Bugetul de venituri şi cheltuieli este construit pe 1126 de persoane. Pe partea de căi ferate uzinale, găsim personal calificat foarte greu. Mai nou, ne pleacă personal calificat din cauza salariilor mici. Sper să găsim înţelegere că nu mai putem menţine salariile la nivelul de acum. Nu sunt pe minim pe economie, dar sunt mici pentru activitatea respectivă, preferă să plece în privat oamenii sau chiar la stat, la CFR, pentru că sunt salarii mai mari. Dacă nu găsim înţelegere, o să fie o problemă”.

Mai mult, a mai explicat Giorgi, dacă va mai pleca din personal, riscă să fie afectată activitatea companiei energetice. Asta pentru că nu va mai avea cine să transporte cărbunele către termocentrale. Giorgi a mai explicat că va încerca să găsească fonduri să mărească salariile la nivelul societăţii pe care o conduce. „Nu mai putem să licităm pentru activitatea respectivă pentru că negăsind personal, ne va fi foarte greu să ne înhămăm la o astfel de licitaţie. S-ar putea să fie o problemă şi cu transportul cărbunelui la termocentrale. Nefiind suficient personal, este o problemă. Când o să negociem, o să rugăm oamenii să nu mai plece. O să încercăm să le creştem salariul. Această creştere se va regăsi şi în tariful practicat, pentru că nu ne dorim să lucrăm pe pierdere”, a mai declarat Gabriel Giorgi, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: