Salariu de o mie de euro ca să tai iarba

Austriecii caută români pentru a le tăia iarba din parcuri. Oferă un salariu de 1.100 de euro pe lună, cazare şi transport. Cei interesaţi trebuie să ştie să comunice în limba germană şi să aibă experienţă de minim un an în domeniu.

O firmă privată din Austria a anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj că are nevoie gorjeni care să taie copaci şi să amenajeze spaţiile verzi. Principala condiţie pentru a fi angajat este să cunoască limba germană şi să aibă experienţă în domeniu. Contractul se face pe o durată de şase luni. Cei interesaţi pot aplica pentru unul dintre posturi până în data de 29 aprilie. „O firmă din Austria este interesată să încadreze în muncă, în domeniul silviculturii, 10 gorjeni. Salariul este de 1.100 de euro pe lună. Cei interesaţi se pot adresa reprezentantului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj“, a precizat Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Gorjenii ce lucrează în acest domeniu de ani de zile sunt tentaţi de oferta austriecilor însă spun că preferă să muncească pe mai puţini pentru a fi în România alături de familie. „Eu am 18 ani de când lucrez cu drujba, amenajez gardul viu. Aş pleca în străinătate, dar ce fac copii, nevasta nu pot să-i las în ţară şi eu să plec“, a spus Ion Luţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: