Salariu de o mie de euro pentru o bibliotecară. Cum explică primarul!

Un nou scandal s-a iscat la Motru după ce viceprimarul Cosmin Morega a aflat că primarul Gigel Jianu a promovat-o pe una dintre bibliotecare. Acesta ar urma să încaseze un salariu lunar brut de aproape 5600 lei, iar Morega spune că această sumă nu este justificată prin munca pe care o face respectiva salariată, dar și că toată suflarea din Motru este nemulțumită de la aflarea veștii.

 Bibliotecara Maria Bărbăcioru ar fi fost promovată în funcția de responsabil bibliotecă printr-o dispoziție a primarului, dată în 21 februarie. Astfel, cu tot cu sporuri, femeia ar urma să încaseze un salariu care i-ar putea face pe mulți primari din Gorj să fie invidioși. Viceprimarul Cosmin Morega s-a arătat indignat de decizia primarului, mai ales că în unitatea respectivă mai prestează activitate la acest moment încă o bibliotecară. Morega spune că decizia luată primar este aberantă. „Am înțeles că a numit-o pe doamna într-o funcție de responsabilă de bibliotecă. Am înțeles că i-ar fi dat o dispoziție de numire în această funcție, acordându-i și un spor de 25%, astfel ajungând la un salariu brut de 5000 sau 6000 lei. Lucru pentru care toată lumea este nemulțumită. Până la urmă ce au zis? Plătim munca sau funcția? Este o aberație", a declarat Cosmin Morega, pentru Radio Infinit.

Morega s-a arătat revoltat și pentru faptul că în primărie sunt funcționari care și-au câltigat anumite drepturi chiar în instanță și nu le-au primit până acum. Viceprimarul a spus că salariul său este mai mic decât al responsabilei de la bibliotecă.

Primarul Gigel Jianu spune că a respectat legea și că de creșteri salariale vor beneficia mai mulți anagajați. "S-a respectat legea, dispoziția nu am dat-o unilateral. A fost o solicitare, s-a verificat cadrul legal. Chiar nu este atât salariul, nu știu exact cât. Dar salariile se majorează la toți funcționarii, cu 20%. Chiar acum îmi vin dispozițiile. Conform legii, începând cu 1 februarie s-au majorat salariile", a explicat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Primarul a mai spus și că în primărie sunt vreo 5-6 funcționari cu funcții de conducere care încasează un salariu mai mare ca al său. Gigel Jianu a spus că nu știe dacă Maria Bărbăcioru beneficiază de spor de confidențiale și de condiții vătămătoare dar că sunt mulți în primărie care le primesc și că toate au fost câștigate în instanță.

Și unii consilieri locali consideră că bibliotecara are salariu prea mare. "Ca și om al școlii, am și eu bibliotecă la școală, consider că e mare. Numărul cititorilor scade, pofta de citit copiii o ia din altă parte", a spus Ion Sanda, consilier local.

Galerie foto


Vizualizări: 11,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: