Salină la Spitalul Novaci, după modelul celei de la Dobriţa

O salină artificială va fi amenajată anul viitor la Spitalul Novaci. Aceasta va fi realizată după modelul celei existente la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa. Salina Spitalului Novaci va avea tot două încăperi separate, pentru copii şi pentru adulţi. În cadrul acesteia va fi amenajat un loc de joacă pentru copii. De noile servicii vor beneficia gratuit pacienţii care vor veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru persoanele care nu vor avea bilet de trimitere se va percepe o taxă de intrare la salină care, potrivit conducerii spitalului, va fi sub 10 lei/adult.

Investiţia Spitalului Novaci a fost estimată la aproximativ 250.000 de lei şi va fi realizată cu fonduri proprii. „În curtea spitalului avem două magazii, care urmează să fie dezafectate, aici vrem să amenajăm salina uscată. Va fi o salină realizată după modelul celei de la Dobriţa. Construcţia va fi realizată în regie proprie, cu personalul auxiliar al spitalului, vom achiziţiona doar materiale necesare şi echipamentele salinei. Este nevoie de două aparate pentru degajat sarea, plus sarea de Himalaya. Salina va avea două încăperi, televizoare şi loc de joacă pentru copii”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci. Odată ce salina va deveni funcţională, va creşte şi finanţarea obţinută de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. În plus, vor fi aduse noi fonduri la spital şi prin taxele ce le vor plăti persoanele care nu vor veni cu bilet de trimitere. „Salina va creşte adresabilitatea Spitalului Novaci, este foarte indicată pentru toate categoriile de persoane, cu condiţia să nu fie bolnavi de tuberculoză. Sunt foarte multe părinţi care îşi duc copiii la salina de la Ocnele Mari, este o salină umedă. Noi vom avea o salină uscată, care dă rezultate foarte bune în tratarea astmului bronşic. În plus, persoanele care suferă de claustrofobie vor prefera o salină uscată”, a precizat Emil Grigore.

CONCURENŢĂ

Managerul Emil Grigore spune că nu va face concurenţă celei de la Dobriţa. „Nu se pune problema de concurenţă între salina de la Novaci şi cea de la Dobriţa, fiecare spital are adresabilitatea lui, în plus suntem în zone opuse ale judeţului. Noi chiar colaborăm cu cei de la Dobriţa, am fost, am văzut salina şi le-am spus deja că vrem să deschidem o salină după modelul celei de acolo”, a declarat Emil Grigore.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: