Sancţionat pentru că a sunat la mişto la 112

În seara zilei de 26.03.2012, ora 22:55, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către H.C., de 32 ani, din comuna Turcineşti, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe raza comunei Logreşti, a fost deposedat prin violenţă, de suma de 7.000 lei şi un lănţişor din aur.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a constatat că fapta de tâlhărie nu se confirmă, aspectele sesizate de apelant nefiind reale.

Pe parcursul audierilor s-a stabilit că apelantul a fost lovit cu palma peste faţă de către D.L., de 27 ani, din comuna Stoina, însă acesta nu l-a deposedat de bani sau alte bunuri.

Pentru că a apelat în mod abuziv numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, poliţiştii au dispus faţă de H.C., măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor art. 32 lit. „a” din O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

De asemenea, în acest caz au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: