Sancţionat pentru că nu avea autotrenul echipat de iarnă

poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Scoarţa au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un participant la trafic, despre faptul că pe DN 67, în localitatea Pişteştii din Deal, comuna Scoarţa, jud. Gorj, un autotren patinează şi nu poate urca panta.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri care au constatat că autotrenul condus de către S.L.N., de 34 ani, din comuna Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, pe D.N. 67, din direcţia Tg-Jiu în direcţia Rm. Vâlcea, în localitatea Pişteştii din Deal, din cauza echipării necorespunzătoare a autovehiculului pentru deplasare în condiţii de iarnă (lanţuri sau material antiderapant), a blocat sensul de mers pentru o scurtă perioadă de timp.

Având în vedere faptul că şoferul nu a respectat prevederile O.U.G. nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 603 lei.

Reamintim faptul că şoferii care conduc autovehiculule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, au obligaţia de a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Biroul de presă al IPJ

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: