Sancţiuni de aproape 20.000 lei pentru comercianţii gorjeni

Agenţii economici din mai multe localităţi ale judeţului au fost verificaţi pe parcursul săptămânii trecute de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Astfel, au avut loc 150 de controale în unităţi alimentare din Târgu-Jiu, Ţicleni, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Rovinari, Motru, Bâlteni, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Baia de Fier, Polovragi, Logreşti, Mătăsari, Dragoteşti, Bărbăteşti, Ioneşti, Bustuchin şi Padeş. Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj, spune că vineri s-au efectuat controale cu reprezentanţi din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu'' Gorj. „Acţiunile s-au desfăşurat în 24 unităţi de comercializare a produselor alimentare din Târgu-Jiu. Pentru neregulile găsite am aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi două avertismente”. Printre unităţile verificate în cursul săptămânii trecute se numără două unităţi de morărit, 44 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, o unitate de ambalare a produselor alimentare, 55 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare, două supermarket-uri, nouă unităţi de alimentaţie publică, o fermă bovine, şase centre de colectare a laptelui materie primă, o fabrică de procesare lapte, patru centre de prelucrare a laptelui şi Târgul anual din Drăgoieni.

Iliuţă precizează că în total au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 lei în 15 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare din Târgu-Jiu, Mătăsari şi Polovragi, un restaurant din Târgu-Logreşti, o carmangerie, trei măcelării, o brutărie din Târgu-Jiu şi trei mijloace auto. Printre deficienţele care au determinat luarea acestor măsuri se numără manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a ouălor de consum, comercializarea produselor alimentare în condiţii improprii, nerespectarea normelor privind comercializarea cărnii de pasăre şi comercializarea unor produse neetichetate sau comercializarea peştelui fără respectarea lanţului frigorific.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: