Sancţiuni de o jumătate de milion de lei date de CAS Gorj

 Inspectorii Biroului de Control şi Executare Silită din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au desfăşurat în primul semestru al acestui an peste 220 de controale tematice, operative şi inopinate la nivelul judeţului Gorj. Obiectivul principal al activităţilor de control a fost identificarea neregularităţilor şi disfuncţionalităţilor privind serviciile realizate de furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Cum era de aşteptat controlul s-a finalizat şi cu sancţiuni în valoare totată de peste 560 de mii de lei noi.

” Scopul controalelor a fost acela de a identifica neregularităţile şi disfuncţionalităţile privind serviciile realizate de furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractuală cu Casa. Am urmărit şi responsabilitatea furnizorilor de servicii medicale prin efectuarea de controale tematice şi am vrut să vedem dacă sunt respectate cauzele contractuale care au stat la baza încheierii contractului şi concordanţa dintre serviciile medicale contractate, raportate şi decontate, precum şi evidenţele specifice existente la nivelul cabinetului. Totodată am dorit identificarea şi recuperarea sumelor plătite necuvenit către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. 
Inspectorii Biroului de Control şi Executare Silită au depistat o serie de nereguli în special la cabinetele medicilor de familie care nu respectă programul de lucru, recomandă nejustificat investigaţii medicale şi multe alte lucruri care au fost sancţionate. „ Principalele nereguli descoperite au fost eliberarea de către farmacii de prescripţii medicale fără îndeplinirea tuturor prevederilor legale, în special eliberarea de prescripţii medicale cu regim special pentru medicamentele cu şi fărăr contribuţie personală, fără a fi aprobat de comisia din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, nerespectarea programului de activitatea de către medici, abuzuri sau prescrierea nejustificată din punct de vedere medical de medicamente cu sau fărăr contribuţie personală, recomandarea nejustificată de investigaţii pereclinice şi acordarea de certificate medicale fărăr respectarea legislaţiei în vigoare”, a precizat Daniel Bondoc. 
În prezent sunt în desfăşurare o serie de controale la laboratoarele de analize de pe raza judeţului, la care au fost depistate o serie de nereguli însă verificările nu s-au finalizat.
 


Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: