Sandu vrea mai puţine echipe de Liga a III-a în Gorj

Preşedintele FRF Mircea Sandu a încheiat ieri la Târgu Jiu seria de întâlniri pe care le-a avut în ţară cu cluburile afiliate şi preşedinţii de AJF-uri. Seria acestor întâlniri a început la Bacău şi a continuat la Câmpina, Sibiu şi Târgu Jiu. La discuţiile cu oficialii FRF au participat toţi membrii asociaţi, mai puţin cu cei de la Liga I,  cu care Sandu a precizat că va avea întâlniri separate.

La şedinţa care a avut loc ieri la Hotel Brâncuşi Mircea Sandu a vorbit despre proiectele FRF la nivel naţional dar şi cele internaţionale, proiecte legate de dezvoltarea activităţii în antrenorat, la centrele de copii şi juniori, în arbitraj,  de investiţii şi proiecte viabile, realizate în mare parte dar şi realizabile pe mai departe. „Le-am prezentat şi noul sistem competiţional pe care îl vizăm a se realiza în următorii patru ani de zile, un sistem în care concentrăm valorile, care se va realiza în următorii patru ani de zile. Scade numărul de echipe şi de jucători care nu pot face faţă la nivelul ligii a doua şi a treia şi care să dezvolte activitatea la nivelul asociaţiilor judeţene”, a precizat şeful federaţiei care a discutat cu oficialii cluburilor din zece judeţe despre problemele cu care aceştia se confruntă: „Sunt probleme legate de arbitraje, de observatorii de arbitri, despre modul în care unii dintre ei cred că sunt buricul sunt buricul pământului, probabil că sunt şpăguiţi, sau cer ori li se oferă de către conducătorii de cluburi care se vaită că n-au bani. Dar trebuie să ni spună şi să-i eliminăm din circuitul acesta care trebuie să fie într-un spirit al fair-playului şi al cinstei şi nu al corupţiei”.

Bani tocaţi aiurea

În ceea ce priveşte Gorjul, oficialul FRF a ridicat o problemă despre care de ani de zile se discută în diverse medii dar pe care nimeni nu are curajul să o dezbată public, aceea a numărului mare de echipe de la liga a III-a din judeţ: „Ar trebui să fie valabil pentru toate judeţele, să aibă eventual o echipă de liga I, una de liga II-a şi una de liga a III-a şi după aceea baza de juniori. Aici sunt două echipe de liga a treia la Rovinari, una la Motru şi alta la Mătăsari. Pai ce facem- Ne batem aiurea între noi în loc să facem un centru mare de formare de copii şi juniori care să dea roade apoi şi să dea jucători la aceste echipele acestea. Că nu toţi vor fi de liga I, dar trebuie regândit acest sistem. Numai că aici sunt nişte ambiţii, şi nu numai aici, în fiecare oraş sunt nişte ambiţii prosteşti după părerea mea. Cheltuim aiurea bani în loc să facem nişte competiţii la nivel de bază pentru copii şi juniori şi aici să venim cu valorile. De aceea facem şi restructurarea ca să venim doar cu valorile”.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: