Şantaj, trădare şi minciună, în lupta pentru pentru şefia PNL Gorj

Trecerea lui Gheorghe Orzan din tabăra lui Angheloiu în cea a lui Dian Popescu a readus în prim-plan lupta surdă care se duce de câteva săptămâni pentru şefia PNL Gorj. Radu Angheloiu, susţinut puternic de PSD, a fost părăsit de prietenul său Orzan cu puţin timp înainte de alegerile din 4 septembrie. Foarte multe voci îl dau acum câştigător din primul tur pe Dian Popescu, susţinut pe faţă de aproape toţi primarii liberali. Radu Angheloiu atacă dur într-o scrisoare deschisă alianţa Orzan – Dian şi spune că aceasta se bazează pe trădare şi şantaj. În replică, Orzan spune că şantajul este inventat şi tot ce spune Angheloiu este o minciună.

„Labilitate” şi „incoerenţă”, asta trădează gestul lui Gheorghe Orzan de a trece de partea lui Dian Popescu, după cum susţine cel care se simte trădat, adică Radu Angheloiu. Prieteni declaraţi până acum două zile, Angheloiu şi Orzan s-au atacat ieri, chiar dacă fiecare a susţinut că „din prietenie” nu spune mai multe. Dar, atât cât s-a spus a fost suficient. Angheloiu este de părere că „asupra lui Orzan s-a acţionat prin «mijloace specifice» şi că a trebuit să cedeze unui anume tip de presiuni”. Liberalul susţinut de pesedişti mai spune că „atâta vreme cât vor funcţiona un sistem securist, turnătoria şi şantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali”.

Orzan nu se aştepta la scrisoarea lui Angheloiu

Gheorghe Orzan spune ca nu se aştepta ca Radu Angheloiu să apeleze la o scrisoare pentru a-şi spune părerea despre decizia lui. “Credeam că suntem nişte oameni deschişi şi nu apelăm la astfel de tertipuri. Nu mă aşteptam la astfel de depeşe“, a spus Orzan. Acesta va candida la funcţia de vicepreşedinte şi consideră că alături de Dian Popescu va face o echipă solidă. “Suntem doi oameni de afaceri, iar partidul de asta are nevoie, activitatea politică trebuie susţinută cu bani. În plus proiectul lui Dian Popescu m-a convins. Când am spus că sunt în continuare alături de Radu Angheloiu nu am fost foarte convins“, a declarat Orzan.

Orzan i-a reamintit lui Angheloiu că nu era astăzi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj dacă nu era susţinut de el: „Radu Angheloiu ştie foarte bine că eu eram susţinut de organizaţie pentru această funcţie, dar am renunţat pentru că sunt om de afaceri şi nu doream să se interpreteze că le amestec cu politica. Am făcut un pact atunci”. Orzan se referă la faptul că atunci când a fost susţinut pentru postul de la CJ, Angheloiu s-a angajat să îl susţină la preşedinţia PNL Gorj. Când a fost să îşi respecte angajamentul, a uitat de pactul făcut şi şi-a depus chiar el candidatura.

Stroe îi cere dovezi lui Angheloiu

Preşedintele interimar al PNL Gorj, Ionuţ Stroe, nu este surprins de schimbările de situaţie din cadrul partidului. Acestuia i se pare ceva normal, ca cei care candidează să caute sprijin. “Nu mi se pare nimic anormal ca cei care candidează să caute susţinere. Am auzit şi despre acel şantaj, o declaraţie a lui Radu Angheloiu, dar eu nu cred că astfel de acte îşi au locul în cadrul PNL Gorj. Dacă tot face această afirmaţie ar trebui să vorbească mai concret“, a declarat Ionuţ Stroe.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: