Săptămâna francofonă, sărbătorită şi la Târgu Jiu

Peste 100 de elevi ai unităţilor de învăţământ din Gorj au sărbătorit Săptămâna Internaţională a Francofoniei alături de membrii unui ONG proveniţi din ţări precum Franţa, Camerun sau Argentina.

Festivitatea de celebrare a Săptămânii Internaţionale a Francofoniei (14-20 martie)  se încadrează în programul de desfăşurare a primei ediţii a Festivalului – Concurs de Creaţie Francofonă „ Les Amis francophones”. Evenimentul care s-a desfăşurat la Şcoala Generală „ Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a adunat laolaltă peste 100 de elevi din mai toate unităţile de învăţământ din judeţul Gorj. Elevii, alături de profesorii lor, au participat la un concurs de pictură având ca temă lumea francofonă, au susţinut un spectacol de poezie şi teatru şi au compus eseuri. Premianţii au primit din partea organizatorilor cărţi şi CD-uri, toate în limba franceză.

Atracţia festivalului au fost cei trei invitaţi din partea Organizaţiei „Tineri fără frontiere”, respectiv Walter Romain din Franţa, Ibrahim Fouliapouognigni Ngou  din Camerun şi Rodrigo Paris din Argentina. Cu toţii se află de luni bune pe tărâmul gorjenesc, la Godineşti. „Este vorba de un voluntariat pe care noi îl facem. Lucrăm în şcoli, aproape de Târgu Jiu. Sărbătorim francofonia, deci trebuie să vorbim în franceză. Elevii vorbesc puţin această limbă, ar trebui să vorbească mai bine”, a spus Romain Walter.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: