Şapte persoane de la Petrolul au coronavirus

Cazurile de Covid-19 de la Petrolul Ploieşti au fost confimate şi după noua testare efectuată după data de disputare a meciului cu UTA. Mai mult, a apărut un caz în plus faţă de cele şase anunţate iniţial, echipa ploieşteană devenind un focar de coronavirus.

Șapte oameni de la Petrolul au fost confirmați cu coronavirus în urma rezultatelor venite la testele efectuate duminică. Printre ei se numără tunisianul Younes Hamza (34 de ani) și fostul dinamovist Ștefan Bărboianu (32 de ani).

Temerile ploieștenilor au fost confirmate de ultimele teste efectuate.Toate cele 7 persoane, 6 fotbaliști și un membru din staff, au contractat Sars-CoV-2, iar play-off-ul din Liga 2 e dat peste cap din acest motiv. Meciul cu UTA, din prima etapă a fost deja amânat, iar programul următoarelor etape depinde de rezultatul următoarele teste. Dacă toți ceilalți fotbaliști vor rămâne negativi, Petrolul își va putea relua activitatea.

Atât cei 6 fotbaliști, cât și persoana din staff-ul „lupilor galbeni”, sunt asimptomatici. Aceștia vor rămâne în autoizolare la domiciliu, până în momentul retestării, programată săptămâna viitoare. Dacă vor resimți între timp simptome, sunt obligați să anunțe organele competente, conform unui document semnat în prealabil.

Rămâne de văzut acum dacă FRF va sancţiona Petrolul conform prevederilor stabilite prin protocoalele medicale. ”În cazul în care la un club apare un focar de infecție, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor Protocolului privind reluarea competițiilor, clubul în cauză va fi sancționat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei”, scrie în ”Protocolul medical” impus echipelor din Liga 2.

Dacă va fi amendată Petrolul, suma provenită din sancțiunea dictată pentru nerespectarea protocolului medical va fi împărțită adversarilor din play-off-ul Ligii 2.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: