Universitatea Craiova rămâne lider, CFR a remizat cu Astra

Oltenii sunt lideri pentru prima dată de la promovarea în Liga 1 şi pot să se detaşeze de CFR dacă vor învinge FCSB. Craiova a reuşit un parcurs extraordinar în play-off, având patru victorii din patru meciuri disputate.

Craiova rămâne pe locul I după ce CFR Cluj a remizat la Astra, scor 2-2. Fostul lider CFR încheie astfel etapa cu numărul 6 pe locul secund în play-off.  Universitatea Craiova termină o etapă pe primul loc pentru prima dată de la promovarea în Liga 1, în 2014. În acest moment, oltenii sunt favoriți la titlu după ce au reuşit patru victorii consecutive. Au un punct avans față de CFR și un avantaj important câștigat la meciul direct din tur, victorie în deplasare cu 3-2. Dacă cele două merg cap la cap, Craiova își permite un egal în ultima etapa etapă, pe „Ion Oblemenco”.

Oltenii joacă ambele derby-uri, cu CFR Cluj și FCSB, pe teren propriu! Un atu uriaș în lupta pentru titlu, mai ales că liderul CFR trebuie să dispute cele mai dificile meciuri, cu FCSB și Craiova, în deplasare. Mai mult, meciul decisiv pentru trofeu ar putea avea loc în ultima rundă, pe stadionul „Ion Oblemenco”!

Succesul Craiovei din runda precedentă, scor 3-2, are o mare însemnătate. Cele două formații nu au beneficiat de rotunjire, astfel că departajarea în caz de egalitate de puncte se va face mai întâi la meciurile directe. Universitatea și-ar putea permite și o înfrângere la limită în ultima etapă, 0-1, 1-2, dacă va avea 3 puncte avans la ora jocului!

În afara meciului direct, cea mai grea confruntare pentru ambele formații o reprezintă duelul cu FCSB. Oltenii vor avea un nou atu și la acest capitol. Pe lângă faptul că îi întâlnesc pe bucureșteni acasă, FCSB va veni după ce la mijlocul săptămânii va evolua în returul semifinalei Cupei României cu Dinamo. Chiar dacă s-au impus cu 3-0 în tur, „roș-albaștrii” vor fi nevoiți să folosească mai mulți titulari din cauza problemelor de lot.

Galerie foto


Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: