Şapte primării din Gorj aşteaptă deblocarea posturilor

Un nou proiect ce vizează administraţiile publice locale permite primăriilor din Gorj să solicite deblocarea posturilor unice din cadrul instituţiei. Solicitarea se face către Instituţia Prefectului Gorj care centralizează dosarele până pe data de cinci a fiecărei luni după care transmite solicitările Ministerului Administraţiei şi Internelor. Măsura este în vigoare de două luni, timp în care şapte primării din judeţ au solicitat deblocarea a 13 posturi.

Primarii din Gorj pot face astfel de solicitări numai dacă ştiu că nu depăşesc bugetul de cheltuieli cu personalul stabilit prin lege şi dacă postul este unic. Instituţia Prefectului a trimis deja notificări tuturor primăriilor cu actele care trebuie la dosar după care le va înainta guvernului pentru deblocare. „Este un proiect prin care primăriile pot solicita avizul de legalitate Instituţiei Prefectului în vederea deblocării unor posturi pentru buna funcţionare a administraţiei publice locale. Am transmis informaţiile cu documentele ce trebuie la dosar pentru a obţine avizul şi până pe data de cinci a fiecărei luni centralizăm solicitările. Verificăm dacă dosarele sunt în ordine după care înaintăm guvernului spre deblocare”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj.

Se caută consilieri

Până în prezent, doar şapte primării au făcut o astfel de solicitare printre care primăria Motru, Schela, Săuleşti, Slivileşti, Stoina, Cărbuneşti şi Bustuchin. Cele şapte primării solicită deblocarea a 13 posturi printre care cele mai multe de muncitori şi consilieri. Aşadar, primăria Motru vrea deblocarea a două posturi, unul de medic, altul de asistent medical, în timp ce Schela a solicitat deblocarea unui post de muncitor calificat pentru întreţinerea sistemului de alimentare cu apă. Primăria Săuleşti vrea deblocarea unui post de consilier debutant pentru atragerea de fonduri europene şi un muncitor cantonier.

SOLICITĂRI

„Primăria Slivileşti ne-a solicitat deblocarea unui muncitor calificat pentru conducerea unui utilaj. Primăria Stoina vrea deblocarea urgentă a trei posturi, unul de consilier cadastru, un inspector pe achiziţii publice şi un contabil iar Cărbuneşti caută un auditor şi un consilier juridic. Ultima primărie care a făcut o solicitare a fost Bustuchin care vrea deblocarea a două posturi, unul de asistent medical şi unul de inspector asistent în aparatul primarului”, a declarat Liviu Diaconescu,  şef Birou Legalitate Acte.

URGENT

Primăria Bustuchin a ajuns să funcţioneze doar cu opt oameni. Primarul Ion Ciocea spune că este într-o situaţie disperată şi că are nevoie urgentă de deblocarea celor două posturi. „Am nevoie de asistent medical care să îngrijească de bătrâni pentru că nu mai am nici asistent social, a plecat în străinătate. Mai am opt oameni, nu am contabil, am trei fete în concediu de maternitate”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: