Sărbători de iarnă cu şampanie şi berbeci la rotisor

Primarii gorjeni au planuri măreţe pentru acest sfârşit de an. Cei mai mulţi dintre ei au prins în buget sume de bani pentru cadourile de Crăciun în timp ce alţii o să facă pe propria cheltuială mici surprize familiilor nevoiaşe. Sunt şi primării unde criza a atins considerabil bugetul sărbătorilor de iarnă. Cu toate astea, nici măcar primarii de comune nu s-au putut lipsi de focul de artificii sau de şampanie.

Dacă unii primari nici nu aduc vorba de cadouri pentru copii sau bătrâni, alţii se laudă cu focuri de artificii şi mâncare pe gustul tuturor.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman a instituit deja o tradiţie în comună ca în fiecare an de sărbători să sărbătorească cu berbeci la rotisor, foc de artificii şi dansuri populare. „În fiecare an de când sunt primar, este ca o tradiţie să punem doi berbeci la rotisor şi să sărbătoresc împreună de localnici pe terenul de fotbal al comunei cu muzică şi dansuri populare. Focul de artificii este undeva de valoarea a 50 de milioane de lei. Tot de sărbători, fiecare elev din Roşia de Amaradia primeşte câte un pachet cu dulciuri în valoarea de 10 lei fiecare. Pentru berbeci, fiecare salariat pune câte o sumă de bani şi-l cumpărăm”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Copiii şi familiile nevoiaşe din Motru vor primi şi ele cadouri de sărbători. Astfel, Consiliul Local Motru a aprobat bani pentru 1.200 de familii cu o stare materială nu foarte bună şi pachete pentru alte 1.000 de pachete ce vor fi împărţite colindătorilor. „Pachetul pentru familii este în valoare de 50 de lei, iar pentru colindători de 25 de lei. De Revelion vom aduce 500 de sticle de şampanie şi artificii în valoare de 70 de milioane de lei. Cadourile vor fi împărţite înainte de Crăciun”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Oraşul Ţicleni este şi anul acesta la fel de sărac ca anul trecut, motiv pentru care nu au fost prevăzuţi nici un leu pentru cadourile de sărbători. Primarul nu a dorit să precizeze decât că nimeni nu va primi nimic de Crăciun.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: