Sărbătorile de iarnă aduc noi disponibilizări

Sute de gorjeni vor rămâne fără un loc de muncă chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a primit notificări din partea a încă trei angajatori care vor face disponibilizări în perioada decembrie 2010-martie 2011. Cei mai mulţi gorjeni vor pleca de la Hidroconstrucţia SA.

Trei angajatori din judeţul Gorj au trimis deja notificări Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cum că vor face o serie de disponibilizări începând cu luna decembrie. „Am primit notificări din partea a trei angajatori care vor disponibiliza în perioada noiembrie-decembrie un număr de 593 de persoane cu precizarea că avem doi agenţi economici care fac restructurări în perioada decembrie-martie. În fiecare an au un astfel de program de restructurare pe perioada de iarnă. Este posibil ca în luna decembrie să nu plece chiar toţi şi să-i dea eşalonat până în luna martie”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.

Cei doi agenţi economici care au un astfel de program de restructurare în perioada decembrie-martie sunt SC Forconcid SA şi SC Hidroconstrucţia SA. Dacă de la primul angajator vor pleca nu mai puţin de 47 de angajaţi, Hodroconstrucţia va disponibiliza nu mai puţin de 496 de persoane. Cu toate acestea reprezentanţii firmei spun că este posibil să nu fie chiar aşa mulţi disponibilizaţi şi că numărul exact se va cunoaşte după data de 20 noiembrie. „Aceasta a fost doar o primă notificare însă va mai fi şi o a doua, conform codului muncii şi sperăm noi să nu fie chiar acesta numărul. Dacă timpul ne va permite şi vom primi în continuare finanţare de la beneficiari este posibil să nu fie chiar atât de mulţi disponibilizaţi”, a declarat şefa serviciului Resurse Umane din cadrul Hidroconstrucţia SA. De precizat ar mai fi şi faptul că Forconcid funcţionează în prezent tot cu 47 de angajaţi ceea ce înseamnă că până în martie 2011 firma se va închide definitiv.

Cel de-al treilea angajator care va disponibiliza doar în preajma sărbătorilor de iarnă este SC Petrom SA, de unde vor pleca 50 de gorjeni.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: