Sarcină, acuzat că a jucat murdar în cazul licitaţiei de la CJ Gorj

O firmă din judeţul Vâlcea a contestat, cu o zi înainte de semnarea contractului, licitaţia câştigată de societatea la care este asociat omul de afaceri Nicu Sarcină. Pentru a reuşi să pună mână pe contractul privind reabilitarea drumului judeţean DJ 675, Târgu Cărbuneşti- Ţicleni- Peşteana,  Jiu, SC Coremi Inter SA a scăzut preţul cu aproximativ 52%. Ion Călinoiu este deranjat de contestaţie şi ameninţă că dacă va fi nejustificată nu va mai da înapoi garanţia depusă.

Licitaţia organizată de către Consiliul Judeţean Gorj în vederea atribuirii lucrărilor de reabilitare a DJ 675 Târgu Cărbuneşti- Ţicleni- Peşteana Jiu a fost câştigată iniţial de către firma Coremi Inter SA, care reprezintă un consorţiu format din societăţile Coremi şi Ezentis Infrastructuras din Spania. Preţul iniţial al lucrărilor a fost stabilit la o valoare de 38 milioane de lei, fără TVA, în urma licitaţiei acesta a fost diminuat cu aproximativ 52%. Firma la care este asociat Nicu Sarcină a câştigat licitaţia la un preţ de 18,6 milioane de lei, fără TVA. Contractul dintre Consiliul Judeţean şi SC Coremi Inter SA trebuia semnat ieri, însă cu o zi înainte o firmă din judeţul Vâlcea a contestat preţul mic la care a fost câştigată licitaţia. Reprezentanţii SC Vicexpert SRL din Vâlcea au considerat că preţul mic nu justifică volumul mare al lucrărilor. “O firmuliţă tare din Vâlcea s-a găsit să conteste licitaţia, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în ultimul moment. Astfel, nu a putut fi semnat contractul şi ca atare începerea lucrărilor a fost amânată”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Returnarea garanţiei, condiţionată de contestaţie

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că în cazul în care contestaţia nu va fi admisă, firma din Vâlcea nu va mai primi integral garanţia depusă în vederea participării la licitaţie. Pentru a putea oferta, cele 10 societăţi participante la licitaţie au depus o garanţie în valoare de 400 mii de lei. “În condiţiile în care contestaţia nu va fi admisă vom solicita să oprim firmei  Vicexpert din Vâlcea o parte din garanţie. Legea ne permite să oprim circa 11.450 de lei. Această decizie mi se pare normală în condiţiile în care suntem obligaţi să amânăm începerea lucrărilor. În condiţiile în care contestaţia este admisă vom fi nevoiţi să reluăm licitaţia. Răspunsul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor trebuie să ne vină în maxim 20 de zile”, a precizat Ion Călinoiu.

LANSARE

Proiectul “Reabilitare Drum  Judeţean DJ 675, KM 0+000-25+000, Târgu Cărbuneşti- Ţicleni- Peşteana Jiu” a fost lansat ieri de către Consiliul Judeţean în ciuda faptului că nu s-a putut semna contractul, nefiind încă rezolvată problema licitaţiei. Proiectul presupune modernizarea a 24,865 km de drum judeţean, construirea a şapte podeţe noi şi reabilitarea a 55 de podeţe şi a 10 poduri.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: