Şase capete de acuzare pentru „Dodu” - şeful romilor creştini

Negrea Iorgu, zis „Dodu”, vicepreşedintele Uniunii Romilor Creştini din România, filiala Gorj, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Iorgu Negrea este în spatele gratiilor de la începutul anului, când, în urma unul flagrant al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost prins în timp ce lua mită. Sumele cele mai mici încasate de Negrea erau de 100 de euro, un candidat admis la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Câmpina declarând la Parchet că i-a plătit fostului vicepreşedinte al URCR suma de 2.100 de lei după ce a fost admis. Anterior, acesta mai plătise 100 de euro şi 150 de lei. Tânărul care s-a autodenunţat candidase iniţial, în 2007, pe locurile cetăţenilor de etnie română, însă Negrea i-a introdus în dosarul său, în timpul unei discuţii purtate la o terasă, adeverinţa prin care atesta că ar fi rrom, motiv pentru care a fost repartizat la locurile rezervate minorităţilor naţionale.

Un alt candidat, din 2008, la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Câmpina, a plătit suma de 800 de euro pentru o adeverinţă, deşi el este de origina rrom, una dintre bunicele sale provenind din această etnie. Acesta a achitat 200 de euro înainte de examenul de admitere şi restul după ce a fost admis, Negrea asigurându-l că el ar fi intervenit pentru a-l promova, deşi denunţătorul declară că examenul a fost tip grilă, cu corectare pe loc, notele sale fiind similare cu ale celorlalţi candidaţi.

Negrea mai are un dosar pe rolul Tribunalului Gorj pentru acelaşi tip de infracţiuni. Fostul reprezentant al etniei şi-a recunoscut faptele şi în faţa procurorului de caz, procesul pe care îl are acesta pe rol fiind aproape de o sentinţă spre începutul verii. Deocamdată Negrea rămâne după gratii, de la reţinerea sa mandatul fiindu-i prelungit succesiv de către magistraţi.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: