Şase din cele 7 târguri de animale funcţionează ilegal

Târgurile de animale din Gorj sunt asaltate în această perioadă, atât de către vânzători, cât şi de cumpărători. Săptămânal, pe raza judeţului funcţionează asemenea târguri la Logreşti, Târgu Jiu, Novaci, Peşteana, Bolboşi, Ţânţăreni şi Săuleşti, însă cele mai multe nu deţin autorizaţie sanitar-veterinară. În momentul de faţă, doar târgul de Logreşti este autorizat, iar cel de la Târgu Jiu se află în curs de autorizare. Reprezentanţii DSV Gorj spun că nu vor închide târgurile pentru a nu-i face pe oameni să-şi vândă animalele pe marginea drumurilor.

Medicii sanitar-veterinari au intensificat, în această perioadă, acţiunile de control în târgurile de animale şi în unităţile de producere a cărnii. Deşi la nivelul judeţului Gorj funcţionează şapte târguri de animale, doar unul singur este autorizat. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare spun că au permis comerţul cu animale în târgurile neautorizate pentru a putea avea un minim control asupra acestei activităţii. “La nivelul judeţului Gorj, funcţionează şapte târguri de animale la: Târgu Logreşti, Târgu Jiu, Novaci, Peşteana, Bolboşi, Ţânţăreni şi Săuleşti. Dintre acestea doar târgul de la Logreşti a fost autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, iar cel de la Târgu Jiu este în curs de autorizare, documentaţia fiind deja depusă. Am permis ca activitatea să se desfăşoare şi în târguri neautorizate în ideea de a avea un minim control. În anii trecuţi am închis târgurile neautorizate, însă oamenii îşi vindeau animalele pe marginea drumurilor de acces”, a declarat Mircea Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Acesta a mai precizat că pentru ca târgurile să poată fi autorizate, primarii ar trebui să investească în amenajarea lor. “Pentru ca un târg să fie autorizat trebuie împrejmuit spaţiul respectiv şi oferite condiţii de cazare şi adăpare a animalelor. De asemenea, trebuie amenajat un punct sanitar-veterinar unde să se opereze, în baza de date, mişcarea animalelor de la un proprietar la altul, dintr-o exploataţie în alta. Primăriile ar trebui să încheie contract cu un medic veterinar care să înregistreze animalele care intră în târguri”, a menţionat Mircea Moldoveanu.  

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: