Sat izolat de nămeţi la Bălăneşti

Zăpada a făcut ravagii și în comuna gorjeană Bălănești. Aici o școală este pe punctul de a fi închisă iar un sat este complet izolat de restul comunei după ce utilajele de deszăpezire ale primăriei erau cât pe ce să se răstoarne în încercarea de a ajunge la oameni. Primarul din Bălănești, Radu Rotaru, a declarat ieri că în ciuda problemelor apărute, situația este sub control și că oamenii au fost aprovizionaţi în cele din urmă cu alimente.

Satul Blidari din comuna Bălăneşti este complet izolat de restul comunei, zăpada punând stăpânire pe locuinţele oamenilor. Aici mai locuiesc în prezent doar zece persoane care nu au mai putut coborî în centrul comunei din cauza troienelor de zăpadă. Primarul Radu Rotaru spune că a încercat deszăpezirea drumului însă utilajele au fost cât pe aci să se răstoarne. ”Situaţia este destul de complicată acolo, zăpada este foarte mare, am încercat să deszăpezim drumul ca să poată coborî după alimente dar utilajele au alunecat şi era cât pe aci să se răstoarne, s-au pus de-a doua în drum, e o pantă de vreo 30 de grade. O să mai încercăm şi astăzi cu lanţuri să reuşim măcar să le facem şi lor drumul acolo. Deocamdată au alimente, nu sunt probleme majore”, a declarat primarul Radu Rotaru.

Şcoala generală închisă

Din cauza circulației îngreunate, directoarea Școlii Generale din Bălănești a cerut Inspectoratului Școlar Județean o întrerupere a cursurilor pentru cel mult două zile. ”S-a circulat extrem de dificil pe drumuri, copiii abia au ajuns la școală și directoarea a solicitat ISJ-ului o întrerupere a cursurilor pentru o zi sau două. Acolo învață în jur de 100 de copii”, a precizat primarul Rotaru.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: