Satul de strămutaţi din Albeni, transformat în cartier de lux

Peste sută de persoane s-au mutat în casele construite de Guvern în Albeni. Mia mult decât atât, aceştia au făcut din acele clădiri adevărate vile. În zonă au fost ridicate locuinţe una mai frumoasă ca cealaltă. Adevărat este şi faptul că sunt alte două sute de persoane care nu locuiesc în acele case pentru că nu vor să-şi părăsească vechile locuinţe. O altă problemă a strămutaţilor este că au acte pe terenul pe care au locuinţele.

Cele peste 32 de hectare de teren pe care sunt construite casele celor 300 de strămutaţi au aparţinut în urmă cu mulţi ani primăriei Albeni. De peste 10 ani însă se află în administrarea Agenţiei Domeniului Statului întrucât primăria nu a revendicat suprafaţa de teren în cauză. Acum primăria nu mai are niciun drept asupra acestor terenuri motiv pentru care nu poate elibera titluri de proprietate. Sinistraţii sunt revoltaţi că promisiunile autorităţilor locale nu sunt puse în aplicare. Ei spun că li s-a promis de la an la an că vor primi titlu de proprietate pentru terenul pe care au construit casele dar nu s-a întâmplat acest lucru. „Noi am cerut să ni se facă acte, că ne e frică să nu rămână copii pe drumuri dar au zis că le fac şi nu le-au mai făcut. Ne este teamă că vor rămâne copii pe drumuri, în ziua de astăzi ajungi în stradă dacă nu ai acte“, a spus  

Îşi revendică terenurile

Mai mult, au apărut tot felul de persoane care susţin că sunt proprietarii acestor terenuri. „Este adevărat, sunt persoane care nu ştiu ce să mai facă pentru a face rost de bani şi au inventat că au titlu de proprietate pe mai multe parcele unde s-au construit casele sinistraţilor de la Seciuri”, a precizat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni. Consilierii locali susţin că e dezinteres din partea primarului. „Dacă primarul şi-ar fi dat interesul şi ar fi făcut demersurile necesare pentru a primi de la Agenţia Domeniului Statului terenul care în urmă cu câţiva ani a fost în proprietatea primăriei, acum nu ar mai exista astfel de probleme”, a spus Nicolae Mitru, consilier local al comunei Albeni.

Primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea a făcut din nou promisiuni. El le-a spus sinistraţilor că în cel mult două luni vor primi titlurile de proprietate. De menţionat este faptul că respectivul cartier s-a transformat treptat într-un cartier de lux, doar câteva module mai pot fi văzute aici restul şi-au construit adevărate vile.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: