Scandal în comuna Godinești la împărțirea pădurilor

Scandal ieri de dimineață în comuna Godinești. Din cauza unor expertize greșite, mai mulți cetățeni care au avut hotărâri judecătorești de punere în posesie nu  au vrut să accepte pădurile.

Autoritățile locale din comuna Godinești nu au ținut cont de faptul că ieri de dimineață a plouat cu găleata și s-au deplasat în teren, la solicitarea mai multor cetățeni, care au prezentat hotărâri judecătorești de punere în posesie pe suprafețele de pădure care le revin. Mare le-a fost mirarea atât proprietarilor cât și celor din administrație să constate că expertizele sunt greșite. Autoritățile locale au cerut și părea specialiștilor de la Prefectura Gorj care nu s-au deranjat să vadă care este situația în teren și au transmis autorităților să respecte hotărârile prezentate de cetățeni. ”Vreau să vă spun că expertizele sunt făcute greșit. Probabil expertul nu a fost la fața locului să vadă care este situația, iar cetățenii care au hotărâri judecătorești nu acceptă să primească păduri pe alte amplasamente. În situația asta avem 12 cetățeni numai în punctul în care am mers azi. Am cerut o părere de la Prefectura Gorj, le-am explicat situația, le-am dat harta și ne-au spus să respectăm sentințele și ce a spus expertul.  În situația asta nu putem face altceva decât un proces verbal că oamenii refuză pădurile care au fost repartizate conform expertizelor. Acum eu nu știu pe cine mai pot da în judecată, că pe noi nu au motiv”, a precizat Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godinești.

La aproape 100 de ani se zbate pentru pădure

Printre cetățenii afectați de aceste expertize greșite, făcute cel mai probabil din birou, s-a aflat și un localnic de 98 de ani care nu a vrut să accepte sub nicio formă să primească pădurea pe un alt amplasament. „Aşa îi omorâm pe oameni”, a spus cu năduf primarul.

În timp ce localnicii se zbat să intre în posesia pădurilor pe amplasamentele inițiale, alţii continuă să taie în continuare fără nicio problemă. „Cei de la Ocolul Silvic Motru își văd de treabă și continuă să taie pădurea fără nicio problemă, iar oamenii stau cu hotărârile judecătorești în mână și se uită la ele”, a precizat Corbeanu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: