Scandal între primarul din Aninoasa și Inspectoratul Școlar

Tensiuni între primarul comunei Aninoasa și conducerea Inspectoratului Școlar. Ilie Petroi a ajuns în culmea disperării din cauza unei școli din satul Costești care stă să cadă, iar cei de la inspectorat nu-l lasă să o demoleze. Mai mult decât atât, comuna Aninoasa a primit un miliard și jumătate de lei și pentru că nu au reușit să cheltuiască banii, inspectoratul școlar i-a retras din cont.

Școala generală din satul Costești al comunei Aninoasa este într-o avansată stare de degradare. Edilul a consultat mai mulți experți  în construcții, care l-au avertizat că unitatea de învățământ se poate prăbuși în orice moment. În acest context, Petroi a deci să mute elevii într-o clădire pe care a amenajat-o în limita posibilităților.

Ilie Petroi a cerut Inspectoratului Școlar să-l ajute în demersurile pe care le face să rezolve această problemă. Primarul vrea în primă fază să demoleze actuala clădire a școlii, pentru ca apoi să construiască alta. Pentru acest lucru ar avea nevoie de 8 miliarde de lei vechi. „Angajații Inspectoratului Școlar ori sunt incompetenți ori dau dovadă de rea voință. Eu le-am cerut un document prin care să-mi permită demolarea școlii, dar dumnealor au înțeles că vreau să desființez școala. Dacă nu sunt capabili să plece acasă că vin alții care să studieze problema”, a declarat Ilie Petroi la Radio Infinit.

Işfan: Domnul primar nu este corect

Ilie Petroi a cerut la Ministerul Educației bani pentru reabilitarea unității de învățământ , iar la sfârșitul anului trecut a primit un miliard și jumătate, însă Ion Ișfan susține că primarul din Aninoasa nu procedează corect. „A primit în noiembrie un miliard și jumătate pentru consolidarea școlii, însă domnul primar a vrut să demoleze școala în vacanța de iarna. Așa ceva e aproape imposibil,dacă nu ai proiect făcut, finanțare aprobată. Eu am vorbit cu ei în noiembrie și le-am spus să se apuce să construiască școala noua în  aceeași locație pe alt amplasament și când va fi gata noua școala o demolăm pe cea veche. Domnul primar a considerat dintr-o dată că nu mai este bună școala veche. Domnul primar a folosit doar o mică parte din bani și mi-a trimis înapoi un miliard și ceva în cont, bani care se puteau pierde. Banii de la minister nu au fost gestionați corect”, susţine  Ion Işfan.

Inspectorul şcolar general susține că îl va sprijini pe primarul din comuna Aninoasa la Ministerul Educației să obțină finanțare pentru construirea unei noi școli.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: