Scandal monstru între Pandurii şi un african dat afară de la echipă !

Tocmai când scăpaseră de scandalurile de pe la comisii cu jucătorii, pandurii revin din nou în centrul atenţiei. Tot într-un mod negativ. Clubul gorjean e nevoit să suporte acuzaţii dure din partea unui jucător african pe care l-au ţinut sub contract timp de 3 luni şi pe care acum l-au dat afară. Mahambe Tamboura face acuzaţii incredibile dar pandurii resping totul.

Pandurii l-au adus pe Tamboura la începutul primăverii după ce africanul le marcase două goluri gorjenilor într-un amical din Antalya. La doar 3 luni i s-a reziliat contractul deoarece gorjenii nu-l puteau legitima. Felul în care s-au despărţit însă gorjenii de jucător e sub semnul întrebării, cele două părţi având păreri total contradictorii.

Ce acuză Tamboura

Tamboura le-a luat ochii pandurilor în amicalul cu Shkendija în care jucătorul din Mali a marcat de două ori. În martie s-a semnat contractul dar africanul n-a putut fi folosit deoarece nu i s-a eliberat certificatul internaţional de transfer din ţara de origine, Mali. Pandurii s-au săturat să aştepte după certificat şi au reziliat înţelegerea. Fără acordul jucătorului, în opinia lui Tambora. „Mi-am văzut semnătura pe contractul de reziliere. Nu mi-a venit să cred! Le spusesem că nu vreau să plec, am avut discuţii lungi cu oficialii clubului, dar n-am semnat nimic. Au falsificat documentul! Nu am fost jucătorul multor echipe dar sunt absolut sigur că ce mi se întâmplă acum nu este normal”, spune Tamboura în ProSport. Africanul este şocat şi de felul în care i s-a transmis că e liber să plece. „Au venit câţiva oameni de la club şi mi-au spus să-mi fac bagajele şi să plec acasă. Trebuie să eliberez camera de hotel. Nu am bani să-mi cumpăr încă o noapte aici, cum aş putea să fac rost de un bilet de avion- Vă spun, e ireal”, mai zice atacantul de 20 de ani care e susţinut şi de impresarul său, Abdul­­lah Al Balushi. „A avut probleme încă de la sosire. El nu vorbeşte prea multă engleză. Totuşi, conducerea clubului nu i-a pus la dispoziţie o traducere a contractului. I-au fluturat actele şi i-au spus «Asta e, semnează!» I-au dat doar primul salariu. Apoi, ori de câte ori aducea în discuţie problema financiară, cei însărcinaţi cu această problemă îl amânau de pe o zi pe alta. E fals în acte. El nu a semnat nicio reziliere. Se comportă cu el ca cu ultimul om. E lipsă de bun-simţ şi vor plăti pentru asta”, avertizează agentul.

Ce răspund pandurii

Răspunsul pandurilor a venit imediat. Gorjenii nu a stat prea mult pe gânduri şi au demontat rând pe rând toate acuzaţiile africanului prin vocea preşedintelui executiv Eugen Pârvulescu. „Nu i-au tradus contractul”. „Convenţia Civilă şi rezilierea acesteia a fost semnată de jucătorul Mahambe Tamboura atît în limba română cât şi în limba engleză”. „Nu i-au dat salariul şi l-au aruncat în stradă”: „În conformitate cu legislaţia din România, Tamboura trebuia să plece deoarece îi expirase viza de scurtă şedere (de 90 de zile). În data de 21.06.2012, Tamboura s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Otopeni cu o maşină a clubului Pandurii. Clubul i-a cumpărat lui Tamboura un bilet de avion pe ruta Bucureşti – Alger şi i-a achitat la zi toate sumele prevăzute în convenţia civilă.”

„Mi-au falsificat semnătura!”: „Vorbeşte doar tâmpenii, habar n-are ce zice! Avem rezilierea contractului semnată de el! Sau a uitat că a semnat- Eu nu am putut să îl legitimez niciodată pentru că nu primeam răspuns de la federaţia din Mali, acolo fiind război”.

„Niciodată nu i s-a spus jucătorului Mahambe Tamboura că „Nu te mai vrem în România, pleacă!”, aşa cum insinuează impresarul jucătorului în presă, acesta fiind dezinformat de colaboratorii săi din Serbia”,  a încheiat Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii, care spune că echipa poate prezenta dovada concretă că jucătorul a fost cazat la hotel pe cheltuiala clubului.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: