Scandal pe salarii la Motru. Viceprimar: Este discriminare!

Scandalul e în floare la Primăria Motru! Viceprimarul Cosmin Morega îl acuză pe edilul Gigel Jianu că pune presiune pe salariați să semneze un tabel, că sunt de acord cu reducerea salariilor din acest an. În replică, primarul spune că propunerea sa este să fie „înghețate” lefurile la nivelul din anul 2018 și să fie adăugate normă de hrană, vouchere de vacanță și spor de condiții vătămătoare.

Viceprimarul Cosmin Morega susține că oamenii sunt terorizați și mulți au semnat că sunt de acord să le fie tăiate salariile numai să nu-și piardă locul de muncă. „S-a prezentat un tabel, nicidecum un protocol încheiat între sindicat și administrație. Au fost discuții și pro și contra, cu probleme ridicate de angajații primăriei. O parte dintre ei au semnat un tabel sub presiune și ca să nu-și piardă locul de muncă. Au spus că s-a mers cu acest tabel din birou în birou, spunându-se că, dacă nu se va semna, primii care își vor pierde locul de muncă vor fi cei de la Poliția Locală, vor urma cei de la Evidența Populației. Oamenii, sub această teroare, frică, presiune, 60-70 de persoane au semnat”, a spus, la Radio Infinit, Cosmin Morega.

În plus, viceprimarul îl acuză pe Gigel Jianu că ar face discriminări între salariați. În timp ce unii se vor alege cu lefurile micșorate, alții vor primi mai mulți bani: „Practic, la ora actuală, activitatea primăriei este paralizată din cauza faptului că angajații sunt speriați. Nu știu ce se va întâmpla cu ei mâine. Mulți au rate la bănci, copii la școală, s-au bazat pe acest salariu și ce se va întâmpla când va fi redus salariul cu 20-30%. La 52 de persoane, le va crește salariul. Oamenii văd o discriminare în asta”.

Jianu: Nu este nimic adevărat

De cealaltă parte, primarul Jianu tranșează situația. Spune că nimeni nu va avea de suferit, iar salariile ar putea rămâne la nivelul de anul trecut.

Jianu încearcă să-și liniștească subalternii și le transmite că vor primi, din acest an, vouchere de vacanță și normă de hrană, așa cum prevede legea. „Nu este adevărat nimic din ce spune domnul Cosmin Morega. Au fost mai multe scenarii, să vedem cum ne încadrăm în funcție și de salariul minim, și de norma de hrană și voucherele de vacanță. Propunerea mea, pentru toți angajații primăriei, a fost înghețarea salariilor la nivelul anului trecut, cu acordarea normei de hrană, cu vouchere de vacanță și spor de condiții vătămătoare pe care l-au obținut în urma unor determinări în cadrul primăriei, iar nivelul veniturilor să nu fie mai mic decât anul trecut”, a fost mesajul lui Jianu.

Un site de știri susține că primarul Jianu are de la 1 ianuarie un salariu de peste 16.000 de lei, față de 9.400 de lei cât avea în decembrie 2017. Primarul a explicat că are salariul prevăzut de lege, inclusiv sporul pentru accesarea de fonduri europene.

Vizualizări: 3,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: