Soluția ALDE Gorj pentru o nouă majorare salarială în minerit

Minerii și energeticienii ar putea beneficia de unele scutiri de impozite, pe modelul deja aplicat angajaților din construcții, ceea ce le-ar putea aduce o creștere salarială de 23%.

Inițiativa a pornit de la ALDE Gorj și este susținută de conducerea centrală a formațiunii. „Iniţiativa de modificare a articolului 66, alin. 10 din OG 114/2018, propusă de preşedintele Ion Iordache, a fost primită cu interes de liderii ALDE şi va fi pusă în discuţie spre adoptare la prima întâlnire a coaliţiei de guvernare“, arată un comunicat de presă semnat de președintele ALDE Gorj, Ion Iordache.

Din calculele celor de la ALDE, salariații de la CE Oltenia ar mai putea obține o majorare de 14% dacă guvernul va renunța la taxa de 2% din cifra de afaceri, iar banii vor fi redirecționați spre salarii. ”Taxa de 2% pe cifra de afaceri noi ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune. Deja sunt împovărate de certificate”, a spus Anton Anton, ministrul Energiei, când a fost la Târgu Jiu săptămâna trecută.

Iordache solicită public parlamentarilor gorjeni să susţină iniţiativa ALDE Gorj care, prin modificările propuse, „ar genera venituri decente pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia“.

Vizualizări: 5,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: