Scandal pe teren, cu “bătaie” la Jianu de la primărie

O familie de romi din strada Prelungirea Panduri îl acuză pe Grigore Jianu, juristul Primăriei Târgu-Jiu, că şi-a ajutat şoferul să obţina titlu de proprietate pe terenul lor. Familia Munteanu susţine că deţine terenul prin moştenire, iar comisia locală a eliberat abuziv titlu de proprietate soţiei lui Dănău. Oamenii spun că acesta face presiuni asupra lor şi îi ameninţă că le demolează casa construită pe terenul respectiv. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţin că respectivul teren este în litigiu, însă, titlul de proprietate s-a eliberat legal. Mai mult decât atât, imobilul a fost ridicat fără autorizaţie de construcţie.

Membrii familiei Munteanu deţin un act de vânzare cumpărare din 1939. Conform documentului, Nicolae Nistor vinde irevocabil şi liber de orice sarcină rudarului agricultor Dumitru Munteanu respectivul teren. Pe terenul respectiv, comisia locală de fond funciar şi cea judeţeană au eliberat titlu de proprietate lui Dănău Eleonora, soţia unui fost angajat al Transloc. Oamenii spun că acesta este un apropiat al lui Grigore Jianu şi consideră că prin influenţă, acesta a obţinut titlu de proprietate, iar ei o să rămână pe drumuri.  Membrii familiei Munteanu spun că au făcut credit la bancă să construiască această casă.

Presiuni şi ameninţări-!   

“Casa este de la bunicii noştri. Ne-am născut aici. Aici locuim, aici am avut bordeiele. El a lucrat în Primărie şi pe Legea 18 şi-a făcut titlu pe proprietatea noastră. Noi, cu actele în mână, nu ne-a luat nimeni în calcul. Ne-au văzut oameni mai înapoiaţi, nu de rândul lumii... El are bani, dispune de bani şi asta e”, a spus Iorgu Munteanu. Oamenii mai spun ca sunt ameninţaţi de cel care le-a luat terenul. Ei spun că Dănău vine periodic şi le spune să scoată copiii din casă, că o dărâme imobilul peste ei. “De şase ani ne ameninţă, de când şi-a scos titlu de proprietate din propria primărie unde a fost şofer la domnul Jianu. El a tăiat, el a spânzurat“, spune Olandeza Munteanu. Reprezentanţii familiei Munteanu spun că au fost angajaţi la Edilitara şi au fost daţi afară, tot pentru că Dănău a făcut presiuni. “Noi suntem simpli săraci. M-a dat afară de la serviciu, domnule, după atâţia ani de serviciu. Are tot felul de puteri, aici în Gorj”, a mai spus Olandeza Munteanu. În prezent, doar Iorgu mai lucrează la Edilitara.              

Primăria “ţine cu Dănău”     

Şeful Serviciului Juridic-Contencios din cadrul Primăriei Tg-Jiu, Constantin Răduţoiu, cunoaşte speţa şi spune că titlul pentru Eleonora Dănău s-a emis legal. ”Doamnei Dănău Eleonora i-a fost eliberat titlu de proprietate pe o bucată de teren situată în strada Prelungirea Panduri. Ulterior, familia Munteanu a construit abuziv şi fără  autorizaţie deconstruire diverse construcţii: împrejmuire, anexe gospodăreşti. În momentul de faţă, cele două familii se află în instanţă, în litigiu, urmând ca instanţa să stabilească , care dintre cele două părţi are dreptate. Răduţoiu a mai precizat că Dănău nu a fost angajat al primăriei, ci al Transloc, iar acum este pensionar. “Niciodată nu a fost angajatul primăriei Tg-Jiu, a fost, o perioadă, angajat ca şofer la SC Transloc SA şi a deservit unele din serviciile din cadrul primăriei Tg-Jiu, dar de vreo doi ani este pensionar şi nu mai are nicio legătură cu instituţia noastră”, a precizat Răduţoiu.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: